Interieur

Checklist voor je kantoor inrichten

kantoor inrichten
Geschreven door Victor

Het inrichten van een kantoor kan best lastig zijn. Je hebt rekening met de beschikbare ruimte te houden. Maar wil absoluut geen opbergruimte te weinig hebben. Het moet dus functioneel, stijlvol en efficiënt zijn. Grote kans dat je door het aanbod niet goed meer weet waar je rekening mee moet houden dus. Gelukkig hebben wij een handige checklist voor je.

Kies wat je wilt uitstralen

Welke uitstraling wens je voor het kantoor. Er zijn veel verschillende soorten uitstralingen en ontwerpen die je kunt kiezen. Kies je voor industrieel of juist iets sfeervols en huiselijks. Het is een kwestie van smaak. Maar wel eentje die allesbepalend is.

Maak eens een kantoor indeling

Er zijn veel soorten meubels te krijgen. Maar lang niet allemaal zullen ze op ieder kantoor een plek kunnen vinden. Het is dus goed om een kantoor indeling te maken. Zo weet je precies wat je kwijt kunt en nodig hebt. Soms is het goed om ook een ander mee te laten kijken naar de indeling van je kantoor.

Welke meubels heb je echt nodig

Natuurlijk heb je een bureau, archiefkast en lockerkast nodig! Deze meubels vormen echt wel de basis van ieder kantoor. Waardoor je alles kunt opbergen en op een goede manier aan het werk kunt. Zonder dat er spullen in de weg liggen of het kantoor onoverzichtelijk toont. 

Kiezen voor de juiste materialen

De juiste materialen kiezen is in deze tijd belangrijker dan ooit. Wil je bijvoorbeeld een heel duurzame uitstraling? Dan is het kiezen voor natuurlijke kleuren en materialen heel belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hout, steen en metalen. 

Het kiezen van de juiste kleuren

De juiste kleuren maken de sfeer. Maar zorg dat een kantoor in ieder geval voldoende lichte tinten heeft. Een licht kantoor is namelijk plezierig om te werken. Omdat je ogen minder vermoeid worden en het zorgt voor de nodige positieve energie. 

De juiste verlichting in een kantoor

Natuurlijk wil je ook goede verlichting. Waarbij de voorkeur altijd daglicht is en blijft. Omdat je met daglicht ook energie naar binnen haalt die de zin om te werken ten goede komt. Kies bij voorkeur niet voor TL verlichting maar voor LED. 

Het inzetten van groen

Voor ieder kantoor is groen een welkome aanvulling. Omdat het zorgt voor rust en net dat stukje uitstraling aan een kantoor kan meegeven die zorgt voor meer productiviteit en sfeer. Wat uiteindelijk belangrijk is voor de werknemers en klanten.

Wat mag het kosten

Ga niet winkelen voor je een budget hebt bepaald. Zo weet je precies wat je aan de inrichting mag besteden en nodig hebt. Met een goed budget kun je veel gemakkelijker richting geven aan wat je nodig hebt en wat je kunt kopen. Een kantoor inrichten hoeft echt niet altijd duur te zijn. Ook voor kleinere budgetten zijn er prima oplossingen.

Zoals je hebt gelezen is een kantoor inrichten een stuk lastiger dan je misschien denkt. Maar door je aan verschillende richtlijnen  te houden en alles goed voor jezelf op rij te zetten wordt het een stuk gemakkelijker. Maak het dus niet lastiger dan het is maar maak een heel goede voorbereiding.