Aanleg

Warmtepomp prijs

Geschreven door admin

De warmtepomp prijs is natuurlijk van groot belang bij de aanschaf. Het ligt er aan welke warmtepomp je aan gaat schaffen welke prijs je moet betalen. Bekijk hier het warmtepomp aanbod om diverse warmtepompen te vergelijken, of lees verder als je eerst meer informatie wil lezen.

Voordat je een warmtepomp gaat aanschaffen, kan je best eerst het doel bepalen van de warmtepomp. Als je dit hebt gedaan kan je het budget bepalen en beginnen met het vergelijken van prijzen.

Er zijn vaak verschillende modellen/merken verkrijgbaar, het is dus zinvol om de warmtepomp prijs per model te vergelijken. Op deze manier geef je niet teveel geld uit aan de warmtepomp en heb je in ieder geval een warmtepomp naar wens die voldoet aan jouw wensen.

Soorten warmtepompen

Bij een warmtepomp gaat het om een apparaat dat warmte gaat verplaatsen, dit wordt gedaan door middel van arbeid.

De warmtepompen vinden bijvoorbeeld plaats in de koelkasten, deze warmtepomp wordt dan gebruikt om in deze ruimte te gaan koelen. Het wordt hierbij ook wel een koelmachine genoemd, maar de warmtepomp kan ook worden ingezet als ruimteverwarming, ook voor de verwarming van gebouwen kunnen ze worden ingezet. Vaak wordt dit gecombineerd met zonnecollectoren, op deze manier wordt een grote vermindering van Co2 uitstoot gerealiseerd.

De werking per warmtepomp

Een warmtepomp neemt bij een lage temperatuur warmte op, deze warmte kan bij een hoge temperatuur worden afgegeven. Bij de meeste warmtepompen is het zo dat er gewerkt wordt met een vloeistof, bij een lage temperatuur wordt deze verdampt en bij een hogere temperatuur laat men deze condenseren. Je kunt het kookpunt verhogen door de druk te verhogen, dit gedaan kan worden met een compressor, het kookpunt kan echter ook omlaag worden gebracht, dan dien je de druk te laten zakken in een turbine of een smoorventiel.

Warmtepomp prijs – verbruik

Je kunt als je een warmtepomp gaat gebruiken veel energie besparen, naast het besparen op de warmtepomp prijs. Warme lucht wordt namelijk opgevangen en wanneer nodig wordt deze warmte weer vrijgegeven. Je kunt hierdoor volop gaan besparen op de stookkosten, maar je hebt ook een lagere CO2 uitstoot. Om echt achter het verbruik te komen wordt aangeraden een jaar te werken met de warmtepomp en dan het verschil met een jaar geleden te berekenen, zo ontdek je zelf wat het verbruik van jouw warmtepomp is, dit is per pomp namelijk verschillend.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp kent een aantal voordelen. Allereerst heb je te maken met lagere stookkosten, per jaar ben je dus een stuk goedkoper uit. Daarnaast heb je ook een lagere CO2 uitstoot. Je hebt geen schoorsteen nodig bij de warmtepomp en je hebt geen opslag van stookolie nodig. De warmtepomp kan ook als airco worden ingezet. Je hebt dus diverse voordelen die je zelf kunt gaan ontwikkelen. De prijzen van de warmtepompen kunnen hoog liggen, maar ook een stuk goedkoper zijn, het ligt er maar net aan welke eisen je stelt aan de warmtepomp. Het is daarom goed om de voordelen te bekijken en dan naar de prijzen te kijken. Als je de voordelen graag waar wilt maken dan heb je hier vast en zeker een leuke prijs voorover, je krijgt namelijk veel terug van de warmtepomp.

Bron: https://warmtepompprijzen.nl/