Loodgieter

Kunststof leidingsystemen, wat zijn de mogelijkheden?

Geschreven door admin

Leidingen worden voor talloze doeleinden gebruikt. Niet alleen in woningen, om bijvoorbeeld water te transporteren van de hoofdkraan, maar ook in veel fabrieken en bedrijven. Hier vervoeren deze leidingen warme of koude vloeistoffen of gassen. Afhankelijk van wat er door de leidingen stroomt kunnen er veel verschillende eigenschappen eisen gesteld worden aan het soort leiding dat er geplaatst wordt. Kunststof leidingen voorzien hierin in veel gevallen. Om je hiervan een beter beeld te geven zetten we kort de mogelijkheden van kunststof leidingen voor je op een rijtje!

 

PVC-C

Een van de veelgebruikte kunststof leidingsystemen is het PVC-C-systeem. Deze leidingsoort is namelijk met name geschikt voor hoge werktemperaturen tot maar liefst 90 graden Celsius. Tegelijkertijd is het wandoppervlak extreem glad waardoor er weinig weerstand ontstaat. Het drukvermogen van dit systeem reikt tot 16 bar, daarmee wordt deze leidingsoort met name gebruikt voor diverse soorten water (zwart, grijs, warm en koud) en toegepast binnen de offshore-industrie en de maritieme sector.

 

ABS

Het ABS-systeem is met name geschikt voor koelwatersystemen en medium tot lagere temperaturen. De leidingen zijn gemaakt voor temperaturen van -40 tot +60 graden Celsius. Het systeem is met name zeer geliefd vanwege het zeer lichte gewicht en de zeer beperkte condens- en corrosievorming die optreedt. Daarmee komen we ook variant veel tegen binnen de scheepsbouw en offshore sector.

 

Instaflex

Een van de meer modernere ontworpen leidingsystemen is het Instaflex-systeem. Een systeem dat veel gebruikt wordt voor warm en koud tapwater maar ook voor persluchtleidingen. Mede door een aantal technologische vernieuwingen geeft dit systeem tot 10x minder geluid dan een stalen leidingsysteem en blijft de waterkwaliteit uitstekend. De leidingen kunnen een werktemperatuur van tot wel 95 graden Celsius weerstaan en blijven geheel kalkvrij.

 

Fuseal sea drain

Ben je op zoek naar een geschikt afvoerwatersysteem voor bijvoorbeeld zwart en grijs afvalwater? De Fuseal sea drain kan in dat geval uitkomst bieden. Dit ontwerp is namelijk vacuümbestendig en voorkomt ook bacteriegroei. Hierdoor is een langere levensduur gegarandeerd. Een ander voordeel is dat er draagbare kranen in te passen zijn binnen dit systeem. Het systeem, dat vaak in de scheepsbouw gebruikt wordt, kan daarmee eenvoudig in kleine ruimtes geïnstalleerd worden. Zo wordt het water effectief afgevoerd en kan iedereen veilig werken!

 

Zoals je ziet is ervoor vrijwel ieder probleem wel een kunststof leiding die een oplossing kan bieden. Ben je benieuwd naar een oplossing voor een probleem binnen jouw sector of branche? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een specialist. Hij of zij kan je snel en doelgericht verder helpen naar de meest ideale oplossing!