Interieur

Warmte en sfeer voor een scherpe prijs!

Geschreven door admin

There’s no place like home! Geen betere plek om je na een lange dag heerlijk te verwarmen en je avond comfort te brengen.

Natuurlijk leven we tegenwoordig in een tijd van centrale verwarming en niet iedereen heeft de plek voor een open haard. Maar de gezelligheid van een hout- of gaskachel bestaat nog steeds! Dat bewijst ons bedrijf RR Pelletkachel wel.

Onze expertise ligt hem in – onze naam geeft het al weg – pelletkachels. Dit zijn verwarmingen die je woning van een aangename temperatuur voorzien door middel van de verbranding van houten korrels, oftewel pellets. Dit verbrandingsproces zorgt voor een ontwikkeling van rookgassen, die warmte afstaan aan de lucht. Het resultaat is een aangenaam verwarmde woning!

RR Pelletkachel heeft vele verschillende modellen in diverse afmetingen en uitvoeringen op voorraad. Daarom is het heel eenvoudig om een model te kiezen dat volledig past bij jouw woonkamer. Bovendien profiteer je bij ons van een zeer snelle levering!

Waarom een pelletkachel?

Gebruikers van pelletkachels zijn zeer milieubewust bezig. Dat is zeker het geval als je gebruik maakt van lichtgekleurde korrels. Deze produceren in verhouding veel minder chloorgas dan de donkere pellets.

Bovendien heeft een pelletkachel een veel hoger rendement dan bijvoorbeeld een houtkachel! Houtkachels veroorzaken nog wel eens overlast in en rond uw woning; dit is bij een pelletkachel absoluut niet het geval. Dankzij een perfecte verhouding tussen brandstof en zuurstof heeft een pelletkachel een uitstoot die overeenkomt met die van een cv ketel.

Niet iedere woning is op dezelfde manier ingedeeld. Daarom bestaan er verschillende manieren om de rook van een pelletkachel weg te leiden. De manier die voor jou het beste is, hangt af van de eigenschappen van je huis of de specifieke ruimte waarin de kachel geplaatst wordt. De opties voor de aanbreng van een afvoer zijn:

  • Direct door de muur met een geveldoorvoer
  • 2-3 meter hoog in de kamer met een gevel- of muurdoorvoer
  • afvoer door plat of schuin dak
  • Bestaand schoorsteenkanaal
  • Concentrische geveldoorvoer vanaf het midden van de kamer – 2-3 meter hoog

Wil je weten welke optie het beste bij jouw situatie past of wil je een pelletkachel kopen? Neem dan gerust contact op met RR Pelletkachel!