Aanleg Verlichting

Waarom LED panelen ook geschikt zijn voor thuisgebruik

Geschreven door admin

LED panelen kent u waarschijnlijk van kantoren, scholen en ziekenhuizen. Mogelijk heeft u er nog niet aan gedacht om LED panelen in uw huis te gebruiken. Toch zijn er genoeg redenen om te kiezen voor LED panelen in uw nieuw aan- of uitbouw.

Waarom kiezen voor LED panelen?

LED panelen hebben een lange levensduur (maximaal 30.000 uur) en verminderen het energieverbruik met maximaal 45 procent, terwijl ze een betere lichtkwaliteit leveren.

Waarvoor gebruik je led-panelen?

LED panelen kunnen prima in een nieuwe aan- op uitbouw of in een badkamer. Hiermee zorgt u voor een lichte ruimte. Met een LED paneel in het plafond lijkt het namelijk net of u een dakraam heeft, waar het licht doorheen komt.

Veel LED panelen zijn dimbaar, zodat u de lichtsterkte precies kunt aanpassen aan uw wensen. Daarnaast zijn LED panelen te krijgen in verschillende lichtkleuren, zoals daglicht en warmwit. Hiermee kunt u de ruimte in huis precies die sfeer en uitstraling geven die u voor ogen heeft.

Waarom zijn LED panelen efficiënter?

LED is een hoogwaardige technologie, waardoor de lampen krachtig licht van hoge kwaliteit produceren. Dat doen ze tegen een fractie van het wattage (energie). Als u ervoor kiest om voor uw aan- of uitbouw LED panelen in plaats van TL-buizen te kopen, zal uw energieverbruik vrijwel niet stijgen. Vervangt u uw oude TL-armatuur door LED panelen, dan zal uw energieverbruik onmiddellijk verminderen, terwijl u toch helderder licht hebt.

Hoe installeer en onderhoud ik LED panelen?

LED panelen zijn ontworpen voor inbouw, hoewel er ook panelen zijn die geschikt zijn voor opbouwmontage of voor gewone plafonds. Kiest u voor LED panelen met plug and play montage, dan bespaart u installatietijd en -kosten. Een groot voordeel van LED panelen is dat ze slechts minimaal onderhoud vergen. Zo kunt u ontspannen genieten van uw (nieuwe) ruimte in huis.