Interieur

Een industriële deur kopen

Geschreven door admin

Je kunt je woning in diverse stijlen inrichten. Dit kan een klassieke of een moderne inrichting zijn, maar er zijn ook tal van andere inrichtingen die je kunt toepassen. Een woninginrichting is een bepaalde stijl die vaak aan trends onderhevig is. Een heel populaire inrichting is al enkele jaren de industriële inrichting. Tal van woonwinkels verkopen meubels en accessoires in de industriële stijl. Een onderdeel van de inrichting van een woning zijn ook de binnendeuren. Als je een industriële inrichting hebt, dan past daar geen klassieke of juist een heel strakke moderne deur bij. Je moet dan een industriële opdek binnendeur kopen die perfect bij je inrichting past.

Waar moet een industriële inrichting aan voldoen?

Met een industriële inrichting ga je terug naar de 18e eeuw waar grote fabriekshallen in opko waren. Het was de tijd van de industriële revolutie, waarbij steeds meer taken die door mensen uitgevoerd werden, overgenomen werden door machines. Omdat elektriciteit nog niet bestond, waren dit voornamelijk stoommachines. Om deze stoommachines te plaatsen, waren grote fabriekshallen nodig. Dit waren sobere ruimtes, soms met grote glaspartijen en grote metalen lampen om de ruimte te verlichten. Het materiaal moest allemaal degelijk en stevig zijn, vandaar dat veel meubels en accessoires van metaal waren. Met een industriële inrichting hanteer je dezelfde stijl als die oude grote fabriekshallen. Sobere en minimalistische kleuren voeren de boventoon, zoals grijs, wit of zwart. Meubels zijn robuust en bestaan uit ruwe materialen. Hetzelfde geldt met de aankleding van de muren. Bakstenen muren accentueren de industriële stijl. Het interieur werk je dan af met groe metalen accessoires en verlichting. Het spreekt daarom voor zich, dat er bij een dergelijk interieur ook een industriële deur geplaatst moet worden.

Hoe ziet een industriële deur eruit?

Industriële deuren zijn vooral heel minimalistisch en strak van aard. Kenmerk is dat een industriële deur vooral uit veel glas bestaat. Eigenlijk is de deur geheel uit glas, en wordt het gedragen in robuuste metalen profielen in een grijze of zwarte kleur. Het glas in de deur wordt onderbroken door meerdere stijlen van hetzelfde materiaal als de profielen. Je kunt de stijl van stijlen aanpassen en daardoor de uitstraling van de deur aanpassen. Je kunt kiezen voor smalle stijlen, zodat je een deur wat verfijnder wordt, maar kies je voor brede stijlen in het glas, dan straalt de deur vooral robuustheid uit.

Soorten industriële deuren

Nu je weet waar een industriele deur aan moet voldoen heb je nog de keuze uit de soort industriële deur. Dit heeft dan vooral betrekking op welke manier je de deur wilt openen en sluiten. De klassieke wijze is door middel van een industriële draaideur. Door het glas in de deur sluit de ruimte perfect aan op de andere ruimte, maar zal een deur toch geluid en kou tegenhouden. Industriële schuifdeuren zijn momenteel helemaal trendy. Een voordeel is dat je geen ruimte nodig hebt om de deur te openen. Daarbij kan vooral het schuifsysteem van de deur een ware blikvanger worden. Je kunt de deur in een robuuste metalen of chromen schuifsysteem hangen, maar ook zeer origineel is het om de deur via een zichtbaar katrol heen en weer te laten schuiven.

 

Bron: www.stylishcolors.eu