Verbouwen

4 voordelen van een carport

Geschreven door admin

Naast je huis is je auto vaak je waardevolste bezitting, daar wil je natuurlijk zuinig mee om gaan zodat je er nog vele jaren mee kan doen. Het komen van een nieuwe is namelijk niet gratis. Een carport hebben om je auto onder te plaatsen is dé oplossing om hem langer mee te laten gaan. Daarnaast kent een carport nog veel meer voordelen, hier komen de 4 belangrijkste!

Bescherming tegen weersinvloeden

Het belangrijkste voordeel van een carport is dat deze je auto beschermt tegen alle weersinvloeden. Als het hagelt dan vangt de carport alle klappen van de hagelstenen op, als het warm weer is dan zorgt een carport ervoor dat je auto niet in de hete zon staat, als het regent dat beschermt een carport je tegen roestvorming en een nat pak, als je in of uit je auto stapt. Oftewel je auto staat altijd veilig en je kunt zelf ook altijd veilig in en uitstappen.

Nooit meer krabben?!

Het klinkt waarschijnlijk als een utopie, maar met een carport hoeft je nooit meer je auto krabben. Met de 15 minuten die je hiermee bespaart kun je zoveel leuke dingen doen. 15 minuten langer slapen, 15 minuten langer douchen, je snapt het idee!

Extra ruimte

Naast dat een carport je auto een super bescherming biedt, geeft zo’n overkapping ook extra ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld ook je fietsen of scooter achter of naast de auto zetten. Zo blijven ook deze droog en beschermt en kun je er gelijk gebruik van maken als je ze nodig hebt.

Minder maar toch meer geld?

Je zou zeggen, als ik de ruimte heb dan bouw ik toch gelijk een garage? Dan is mijn auto helemaal beschermt tegen alle weersomstandigheden. Als je het geld hebt is dit geen probleem, maar een carport is altijd goedkoper dan een garage. Daarnaast zorgt een carport er ook voor dat de waarde van je huis stijgt. Oftewel een investering die je op een later tijdstip makkelijk kunt terug verdienen.

Ik zou zeggen, wat waar wacht je nog op?