Uncategorized

Waarom het een goed idee is om je woning te isoleren

Geschreven door admin

De laatste jaren hebben steeds meer mensen besloten dat ze hun woning willen isoleren. En dat is helemaal niet zo gek, want de isolatie van je woning brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Wat die precies zijn, lees je in deze blog.

Goed voor de planeet

Energie afkomstig van het stroomnet wordt grotendeels gewonnen uit fossiele bronnen. Bij het verbranden hiervan komen gassen vrij waar het klimaat van opwarmt. De zon is echter een duurzame energiebron, wat inhoudt dat er in tegenstelling tot bijvoorbeeld gas en olie een oneindige voorraad van is. Daarnaast komen er bij het opwekken van zonne energie ook geen schadelijke gassen vrij, waardoor het een stuk beter voor het milieu is.

Bespaar op energiekosten

In eerste instantie moet je best een aardig bedrag neerleggen om zonnepanelen aan te kunnen schaffen en te laten installeren. Daar staat echter tegenover dat je reguliere energierekening minimaal zal zijn, omdat de zonnepanelen natuurlijk zelf energie opwekken. Alleen wanneer de zon niet genoeg schijnt, zal je energie van het net afnemen. Hierdoor hou je elke maand een mooi bedrag over. Op deze manier verdienen de zonnepanelen zichzelf terug, vaak gebeurt dit al binnen een tijdsspanne van 10 jaar. De exacte tijd is natuurlijk afhankelijk van het rendement van de zonnepanelen en het aantal zonuren. Ten slotte ben je met zonnepanelen ook niet afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijzen. 

Geluid wordt gedempt

Ten slotte is een mooi bijkomend voordeel van het laten isoleren van je woning dat isolatiemateriaal. Dat is natuurlijk extra fijn wanneer je in een gehorig huis woont met dunne muren, waardoor je elke voetstap van de buurvrouw kan horen. In welke mate isolatiemateriaal geluidsdempend is, is afhankelijk van het type. Zo is glaswol een erg goed in het tegenhouden van geluid.

 

Meer weten? Hier leggen we je meer uit over de voordelen en nadelen van isolatie