Uncategorized

3 speciale manieren voor een accentmuur

Geschreven door admin

Wanneer je bent verhuisd of hebt besloten je hele huis een makeover te geven, zijn er verschillende dingen die je kunt aanpassen aan je huis. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor iets speciaals in huis, zoals een gek kunstwerk of een gele bank. Echter zijn er weinig mensen die het onderdeel zien dat de meeste sfeer geeft in huis; de muur. Kijk maar naar een witte of zwarte muur. Dit is een groot verschil en doet ook veel voor de sfeer in je huis. De laatste jaren is een accentmuur heel populair geworden. Van een Anselm Oome – Kurkwand tot een Washi Tape Accentmuur. Er zijn veel manieren voor een leuke accentmuur in huis. In dit artikel zullen er drie worden toegelicht.

Kurkwand

Om te beginnen is een kurkwand heel populair op dit moment. Deze muur biedt een warme en gezellige sfeer. Daarnaast is het ook een zeer decoratieve muur. Naast dat een kurkwand een warme en gezellige look heeft en decoratief is, zijn er ook een aantal praktische voordelen. Om te beginnen is een kurkwand warmte- en geluidsisolerend. De luchtcellen in het kurk vangen geluid op en zorgen ervoor dat het geluid gedempt wordt. De overdracht van geluid van de ene naar de andere ruimte wordt gedempt. Daarnaast wordt het geluid in de ruimte van de kurkwand verbeterd. Ook is een kurkwand duurzaam en klimaatbewust. 

Stofbehang

Vele mensen weten niet dat stof een goede optie is voor het maken van een accentmuur. Naast een kurkwand is een stoffen accentmuur is goedkoop en daarnaast ideaal om verschillende elementen te matchen met je interieur. Je kunt bijvoorbeeld een kleed op de bang leggen die van dezelfde stof is gemaakt als de muur. Op deze manier ontstaat er een mooi geheel in huis.

Fotobehang

Als laatste is fotobehang een speciale en mooie manier voor een accentmuur. Een wand met fotobehang creëert een beeld van meer ruimte.