Verhuizen

Verhuisbedrijf in Dordrecht zoeken? Doorloop deze checklist

Geschreven door admin

Ga je vertrekken naar, of verhuizen uit Dordrecht? Dan moet je veel regelen. Heb je al gedacht aan de inschrijving bij de nieuwe gemeente? Dit kun je namelijk al regelen voor je vertrekt. Vergeet ook de post niet, abonnementen op telefoon, internet en dat soort zaken. Met een verhuisbedrijf in Dordrecht heb je alvast een zorg minder, zolang je uiteraard de juiste partij kiest. Met deze checklist vind je snel een bedrijf dat aansluit op jouw wensen, van dozen sjouwen tot aan een verhuislift huren.

 

1. Waar zit het bedrijf?

In principe biedt het voordeel om voor een lokale aanbieder te kiezen, in dit geval dus een verhuisbedrijf in Dordrecht. Die kennen de stad, weten wat er mogelijk is, en je betaalt minder aan kilometerkosten. Dit geldt vooral voor de bestemming, als je in Dordrecht gaat wonen ligt het voor de hand om daar te zoeken naar een aannemer, dus niet in de gemeente waar je momenteel woont.

 

2. Wat kost het het?

Dit zal voor velen een heel belangrijk punt zijn. Toch moet je niet alleen naar het prijskaartje kijken. Kwaliteit is van belang, het gaat toch om je dierbare spulletjes. Let er ook goed op welke diensten wel of niet tot de standaard prijs behoren. Zijn alle prijzen inclusief BTW? Hoe zit het met de vergoeding per kilometer? Reken tussen pakweg 500 en 1000 euro voor een normale verhuizing. Omdat verhuizingen altijd maatwerk zijn kan het bedrag behoorlijk verschillen per opdracht.

 

3. Welke diensten worden er geboden?

Niet ieder verhuisbedrijf in Dordrecht zal dezelfde diensten aanbieden. Sommige zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in ontruimingen, terwijl andere alleen van deur tot deur diensten leveren. Ga je in een appartement wonen zonder lift? Dan moet je wellicht een verhuislift huren. Kun je verhuisdozen bestellen, kunnen ze de eindschoonmaak voor je uitvoeren? Er zijn aanbieders die tot aan de sleuteloverdracht alles voor je kunnen regelen als je hier behoefte aan hebt. Ook zijn er juist verhuisbedrijven die een minimale service tegen zeer scherpe tarieven bieden.

 

4. Welke verhuislift huren?

We hebben het zojuist al even genoemd; bij veel verhuizingen is een verhuislift huren ideaal. Daarbij zijn er compacte modellen, liften als aanhanger en bemande verhuisliften voor het zware werk. Een lift moet uiteraard zeer stabiel zijn, en op de juiste wijze gebruikt worden. Als je hier twijfels over hebt kun je beter een specialist inhuren om dit karwei uit te voeren. Dat kan je veel problemen besparen.

 

5. Wat kun / wil je zelf doen?

Je kunt in principe de verhuizing van A tot Z helemaal zelf regelen. De vraag is of je dit wilt doen. Geld besparen is natuurlijk altijd mooi meegenomen, een verhuizing is al duur genoeg. Maar tijd is ook geld, en veiligheid gaat boven alles. Het is doorgaans heel goed mogelijk om afspraken te maken met de verhuizer, die kan je adviseren in de werkzaamheden die je zelf uit kunt voeren. Denk aan alles regelen in huis, en het vervoer inclusief bijvoorbeeld takelen met een lift aan de specialisten overlaten. Mocht je echt haast hebben, of niet in staat zijn om bijvoorbeeld afval naar de milieustraat te brengen, besteed dit deel dan gewoon uit aan de specialisten.

 

6. Hoe zit het met de verzekering?

In principe mag je ervan uitgaan dat het verhuisbedrijf verzekerd is voor schade tijdens het transport. Maar niet iedere verhuizer hanteert dezelfde voorwaarden of eigen risico. Als dit niet duidelijk is op de offerte, vraag er dan gerust naar. Zo voorkom je discussie achteraf. Als je zelf de verhuizing uitvoert dan moet je zeker oppassen, want een inboedelverzekering is in principe niet van toepassing buiten de woning. En tijdens het transport kan er van alles mislopen. Dat is al een goede reden om het transport door een verhuisbedrijf in Dordrecht uit te laten voeren.

 

Met deze checklist kun je snel, betrouwbaar en betaalbaar verhuizen. Veel plezier op je nieuwe adres!