Keuken

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? Lees het hier!

Geschreven door admin

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? Lees het hier!

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken voor in jouw huis? Deze zoektocht kan best overweldigend zijn. Er is zoveel aanbod en zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij dit blog geschreven. Wij geven een aantal tips en handvatten waar je op kan letten als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen! Benieuwd naar deze tips? Lees dan gauw verder.

Maak een wensenlijst

Het is ten eerste erg belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je nou eigenlijk wil. Je kunt je eerst oriënteren op het internet of alvast een paar showrooms bezoeken. Maar welke dingen zijn nou belangrijk om alvast op een rijtje te hebben?

Stijl van de keuken

Je hebt keukens in allerlei verschillende stijlen. Denk aan landelijke keukens, maar ook aan industriële keukens, moderne keukens en retro keukens. Vaak heb je wel een voorkeur voor een bepaalde stijl. Bepaal dus welke stijl je mooi vindt en wat het beste bij jou huis past. Op het internet kun je veel informatie terugvinden over de verschillende stijlen en wat hier de kenmerken van zijn. Lees je dus goed in en maak een keuze. Zo kun je al een stuk beter filteren.

Manier van koken

Een belangrijke andere vraag is: hoe wil je straks koken? Oftewel welke apparatuur moet er aanwezig zijn in de keuken. Wil je koken op gas of wil je liever inductie koken. En moet er een oven in zitten of bijvoorbeeld een combi-oven? Wellicht wil je wel een hele grote oven of een speciale koelkast. Hierdoor maak je het een stuk makkelijker voor een keukenzaak. Zij kunnen een stuk eenvoudiger de prijs bepalen en weten wat je wil.

Andere opties

Daarnaast zijn er nog meer opties om rekening mee te houden. Wat dacht je van het soort blad van de keuken. Wil je een stenen blad of ga je voor hout? Natuurlijk kun je niet alles van tevoren bepalen, maar een goed idee hebben van deze dingen is altijd handig. Ook is het handig om te bepalen hoeveel kastruimte je nodig hebt.

Ga langs bij meerdere showrooms

De prijzen van keukens kunnen enorm verschillen per aanbieder. Ga daarom langs bij meerdere showrooms. Zo kun je je én oriënteren en achter de verschillen komen. Laat meerdere offertes uitrekenen en bekijk wat het beste bij jou aansluit. Daarnaast is het goed om een beetje onderzoek te doen naar de aanbieders. Check altijd even de reviews van een bedrijf en of deze erkend zijn. Een keuken is ene dure aankoop, dus je wil niet voor verrassingen komen te staan!

Nog op zoek naar een nieuwe keuken? Kijk eens bij Kral Keukens > De specialist in keukens op maat