Huren

Waar moet je op letten als je een aanhangwagen gaat huren?

Geschreven door admin

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je wilde wat spullen vervoeren, maar de lading paste niet in je auto. Misschien heb je net een nieuwe bank gekocht, of moet je je nieuwe tuininrichting vervoeren. Hoe dan ook, voor die korte periodes van vervoer, is het handig om een aanhangwagen te huren.

 

Als je een aanhangwagen gaat huren, wil je dat natuurlijk wel goed doen. Je vraagt je misschien een hoop dingen af. Waar kun je het beste terecht? Waar moet je op letten? En kun je misschien toch niet beter een aanhangwagen kopen? In dit artikel vertellen we je alles over het huren van een aanhangwagen.

Type aanhanger

Voordat je naar iets anders gaat kijken, is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat welke aanhangwagen je nodig hebt. Welke aanhanger geschikt is voor jou, hangt natuurlijk helemaal af van de spullen die je vervoert. Er zijn behoorlijk veel verschillende aanhangwagens, denk bijvoorbeeld aan een kipper, die speciaal ontworpen is om te kunnen kantelen en zo dus de landing te storten. Je kunt ook denken aan een simpele enkelassige aanhangwagen, eventueel met een afdeknet, of, als je spullen droog moeten blijven, een aanhangwagen met een gesloten opbouw. Welke aanhangwagen je ook wilt huren, bij Van Laar Aanhangwagens kun je terecht voor aanhangers van de beste kwaliteit.

De prijs

Ook niet onbelangrijk bij het huren van een aanhangwagen, is de huurprijs. Aangezien er grote verschillen zitten in het soort aanhangwagen, is het ook lastig een gemiddelde prijs te noemen. Het is logisch dat je voor een enkelassige aanhanger minder betaalt dan voor bijvoorbeeld een multitransporter. 

 

Voor welke aanhanger je ook gaat, het is altijd slim om bij verschillende bedrijven te kijken en de prijzen te vergelijken. Houd er ook rekening mee wanneer je de wagen wilt huren, soms komt er in het weekend namelijk een toeslag bij. Ga ook niet zomaar voor de goedkoopste aanhangwagen, maar lees ook de voorwaarden goed door. Zo weet je waar je mee akkoord gaat als je een aanhangwagen huurt en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Kopen is ook een optie

Heb je toch wel regelmatig een aanhangwagen nodig en is het dan niet rendabel om er steeds eentje te huren? Denk er dan eens over na om een aanhanger te kopen, in plaats van te huren. Een aanhangwagen kopen scheelt een hoop gedoe, maar er hangt natuurlijk wel een wat groter prijskaartje aan. Toch hoeft een aanhanger ook niet duur te zijn en daarbij zijn er ook nog hele goede tweedehands aanhangwagens verkrijgbaar. Voor het huren of kopen van de beste aanhangwagens, kun je terecht bij Van Laar Aanhangwagens.