Verhuizen

Waar let ik op wanneer ik een huis koop?

Geschreven door Victor

Het kopen van een huis. Het is een opgave die leuk is, maar zeker ook wel moeilijk. Er komen veel dingen bij kijken bij het kopen van een huis. Zo moet je beoordelen en keuzes maken, net zoals bij een huis verkopen. Je kijkt naar het bouwjaar, materiaal en eventuele gebreken. Het kan te veel zijn om allemaal bij te houden. In dit artikel lees je er meer over.

 

Voorbereiding 

Je begint niet gelijk met zoeken. Voorafgaand aan het bekijken van huizen op internet of in het echt hoor je erachter te komen wat nu echt jouw wooneisen en woonwensen zijn. Zo kunnen er dingen zijn die je echt heel graag wilt, maar ook waar je echt tegen bent. Iets wat ervoor zou zorgen dat je afhaakt. Het is ook slim om je financiën erbij te pakken. Door een budget te hebben kan je de aangeboden huizen filteren. Op deze wijze sla je huizen die niet in je criterium vallen over en verklein je de kans op eventuele teleurstellingen in de toekomst.

 

Op het moment zelf

Wanneer je bezig ment het bekijken van de woning, kan je ook kijken welke mogelijkheden er zijn en welke mogelijkheden je graag nog zou willen zien. Verder is het ook slim om de buurt waar het huis staat te onderzoeken. Wanneer je kinderen hebt is het bijvoorbeeld fijn om een school of kinderopvang in de buurt te hebben. Wanneer je wat ouder bent is het ziekenhuis in de buurt misschien wat belangrijker. Ten slotte is het ook geen gek idee om een tweede bezichtiging in te plannen. Hierin kun je eventuele gebreken vinden die je de eerste keer niet hebt gezien.

 

Na de keuze

Wanneer je een woning op het oog hebt die aan alle eisen voldoet en waarvan de buurt geschikt is voor jouw wensen en leeftijd is het de tijd om een keuze te maken. Voor je een keuze maakt is het nog wel slim om een bouwkundig rapport op te laten stellen door een gespecialiseerd bedrijf. Door het maken van het rapport wordt de gehele fundering van het huis in kaart gebracht. Veel bedrijven doen aan het geven van een bouwkundige keuring aan bedrijven. Wanneer deze keuring in orde is houdt eigenlijk niks je tegen om te gaan verhuizen. Wanneer je het huis eenmaal hebt, kan je het huis verkopen en terughuren