Uncategorized

Waar gebruik je zwaarlastwielen voor?

Geschreven door Victor

Standaard lichte wielen worden vaak gebruikt om meubels en apparaten in huis te verplaatsen en te ondersteunen. Decoratieve wielen kunnen worden bevestigd aan rekken, zoals tv-standaards en bureaus. Zwaar uitgevoerde wielen worden echter het meest gebruikt in fabrieken, magazijnen en andere grote objecten die mobiliteit vereisen.

Zwaarlastwielen voor de arospace-industrie

Zwaarlastwielen van WielenOutlet worden gebruikt in het fabricageproces van lucht- en ruimtevaart en vliegtuigen om grote werkstukken, assemblages en apparatuur te verplaatsen. Zwaar uitgevoerde wielen zijn een belangrijk onderdeel van opstelplaatsen voor vliegtuigmotoren, waardoor de technicus de werkstandaard gemakkelijk kan verplaatsen en vergrendelen. Zwaar uitgevoerde wielen met hoge snelheid lagers worden ook gebruikt op trekhaken voor vliegtuigen. Landingsplatforms en dolly’s voor helikopters vertrouwen ook op zwaar uitgevoerde wielen om een ​​zware helikopter te manoeuvreren nadat deze is geland. Wanneer zware wielen zijn bevestigd aan landings dollies, geeft dit het landingsplatform extra stabiliteit en meer gebruiksgemak. Een ander interessant gebruik voor zwaar uitgevoerde wielen zijn op vliegtuighangar deuren. Zwaar uitgevoerde zwenkwielen voor hangardeuren zijn misschien van de starre variëteit, maar ze moeten het gewicht van de enorme deuren dragen. Met deze zwenkwielen kunnen de deuren gemakkelijk worden verplaatst door één of twee personen, of door een automatische schakelaar.

Container wielen

Het mobiliseren van beladen of geloste containers is een populaire toepassing voor zwaarlastwielen van WielenOutlet. Een speciale hoek montagebeugel wordt gebruikt om deze wielen rechtstreeks op zeecontainers te monteren. Containerwielen hebben een ‘handgreep’ die naar voren zwaait om in het hoekbeslag te vergrendelen en naar achteren om te ontgrendelen.

Hoewel er verschillende wielen zijn die geschikt zijn voor deze toepassing, zijn het laadvermogen en de toepassingsomgeving de twee belangrijkste factoren die de uiteindelijke selectie van wielen bepalen. De draagvermogens voor deze wielen variëren van 1000 tot 10.000 kg.

Zwaar uitgevoerde wielen verplaatsen zware onderdelen

Een plaats waar zware wielen worden gebruikt, zijn fabrieken die zware machines en apparatuur produceren. Zwaar uitgevoerde wielen zijn nodig in assemblagefabrieken voor vliegtuigen, auto-assemblagefabrieken en fabrieken voor zware apparatuur/grondverzetmachines.

Zwaar uitgevoerde wielen stellen werknemers in staat om zware onderdelen en assemblages veel gemakkelijker naar verschillende locaties in de fabriek te verplaatsen, waardoor handmatig werk voor de rug van uw werknemers minder zwaar wordt. Zwaar uitgevoerde wielen kunnen ook worden gebruikt langs assemblagelijnen in zware productieomgevingen, zoals auto- en vliegtuigfabrieken, om zware onderdelen soepel door het gehele assemblageproces te verplaatsen.