Verhuizen

Checklist voor mensen die een huis willen kopen

Geschreven door Victor

Ben jij je huidige woning beu? Of moet je om andere redenen verhuizen? In dat geval kun jij je huis verkopen in Zundert met de huizenbemiddelaar Zundert. Tegelijkertijd moet je dan natuurlijk ook weer een nieuw huis aankopen. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een huis? In dit artikel geven wij enkele tips, zodat het kopen van een huis gemakkelijk wordt gemaakt.

Een eisenlijstje

Voordat je besluit om te gaan bezichtigen, is het belangrijk om een eisenlijstje mee te nemen. Schrijf hier bijvoorbeeld alle zaken op die jij belangrijk vindt aan het nieuwe huis. Misschien denk je dat dit wel in je hoofd zit, maar vaak valt dat toch tegen. Tijdens de bezichtiging krijg je namelijk veel nieuwe indrukken en het kan dan pittig zijn om je hoofd erbij te houden. Wil jij bijvoorbeeld een huis met drie slaapkamers, meerdere wc’s of iets anders wat je belangrijk vindt. Zet dit dan op het lijstje, zodat je tijdens een bezichtiging snel je conclusies kunt trekken.

Een budget vaststellen

Voordat jij op huizenjacht gaat, is het bovendien zeer belangrijk om een budget vast te stellen. Wat is de maximale prijs die jij voor een huis kwijt wil zijn? Het vaststellen van een budget kent verschillende voordelen. Het zorgt er allereerst voor dat je effectiever kunt zoeken. Je kunt namelijk specifiek zoeken op huizen die precies bij het budget passen, in plaats van dat je dit eruit moet filteren. Een ander voordeel is dat de verkoper van het huis ook weet waar of zij aan toe is. Je kunt dan aangeven wat je maximale bod zal zijn. Het budget is natuurlijk afhankelijk van je inkomen en hoeveel hypotheek je kunt ontvangen.

Verhuizen

Nadat je eenmaal een huis hebt gekocht, dan moet je natuurlijk ook nog verhuizen. Het is dan ook aan te raden om eerst je eigen huis te verkopen, alvorens je besluit een ander huis te kopen. Anders heb je een probleem waar veel mensen in de wereld al eens tegenaan zijn gelopen. Je moet dan ineens twee hypotheken betalen, omdat jij je oude huis niet kwijt kunt raken.