Zwembad

Tips bij het aanschaffen van een zwemspa

Geschreven door Victor

Je kunt er gebruik van maken wanneer je wilt, je hoeft geen rekening te houden met de openingstijden van het zwembad bij jou in de buurt en je kunt ook je vrienden en familie uitnodigen voor een leuke zomerse poolparty. Het gaat hier over een eigen zwemspa. Ga jij ook weleens naar het zwembad voor lichamelijke beweging? Deze baantjes zou je ook thuis kunnen trekken met een zwemspa. Een zwemspa geeft jou de mogelijkheid om op een relatief klein oppervlakte veel kilometers te zwemmen. Goed voor de ontspanning en de conditie dus!

 

De energiekosten zwemspa

Meestal wordt een zwemspa buiten geplaatst, maar wanneer er binnen genoeg plaats is, kan de zwemspa ook binnen worden geplaatst. Voordat je een zwemspa van Elite Wellness gaat aanschaffen kun je een persoonlijke berekening maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het gebied van de energiekosten. De berekening neemt de grootte van jouw zwemspa en hoe vaak jij de zwemspa gaat gebruiken mee, om een goede inschatting te kunnen maken. Ook iets om van tevoren bij stil te staan is of er genoeg stroomvoorzieningen op de plaats zijn waar de zwemspa geplaatst gaat worden. Wanneer dit niet het geval is, zal er een extra stroomvoorziening moeten worden aangelegd. 

 

Het onderhoud

Nog iets wat belangrijk is wanneer je ervoor kiest om een zwemspa te nemen, is dat de zwemspa onderhouden moet worden. Vind jij het mooi om de zwemspa in de grond te bouwen? Dat kan, maar dit is wel lastiger met het schoonmaken van de zwemspa. Wanneer je zelf vindt dat het onderhouden van de zwemspa veel kostbare tijd kost, zou je dit ook door een onderhoudsbedrijf kunnen laten doen. 

 

Waar gaat de zwemspa komen? 

Waar gaat de zwemspa eigenlijk komen? Dit is een vraag waar je goed over moet nadenken. Denk bijvoorbeeld aan privacy: kunnen buren of voorbijgangers makkelijk de tuin inkijken, of is alles goed beschut? Maar ook: staat de zwemspa niet vlak onder een boom die veel blad verliest? Wanneer je de zwemspa dicht bij een boom plaats, zal je hier veel extra onderhoud aan gaan hebben. Natuurlijk kun je de spa bedekken als je er niet inzit om de blaadjes niet in het water te laten komen, maar het zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Elite Wellness is een specialist op dit gebied, zij kunnen jou helpen bij het bepalen van de perfecte plek om de zwemspa te plaatsen.