Verbouwen

De voordelen van een eigen wijnkelder

Geschreven door admin

Het zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar toch schijnen velen er van te dromen: een eigen wijnkelder! Misschien hebt u op dit moment een lege kelder, of een kelder vol met rommel. Dat is de ideale plek om een wijnkelder in te richten.

Ook als u op dit moment geen kelder hebt, kunt u alsnog een wijnkelder creëren. Bijvoorbeeld door een uitbouw te laten plaatsen. Het zal dan geen kelder zijn, maar wat maakt het eigenlijk ook uit. Een wijnuitbouw klinkt immers ook al goed!

Geheel eigen stijl

Een wijnkelder komt volledig tot zijn recht wanneer u de kelder stijlvol inricht. U kunt daar uiteraard zelf een stijl bij uitkiezen die past bij uw persoonlijke smaak. De een zal een gezellige sfeer van een oude, Middeleeuwse herberg willen imiteren, de ander zal kiezen voor een strakke en moderne Italiaanse stijl. Wat er ook van zij; u kunt het geheel eigen maken.

Klimaatkasten

De wijn is natuurlijk het lekkerste op de ideale temperatuur. Wijnkasten hebben een klimaatsysteem waarbij de wijn op de ideale temperatuur bewaard wordt. Hierdoor weet u zeker dat de wijn zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Het is vaak eenvoudiger om in een kelder klimaatkasten te plaatsen dan in de woning zelf; daar staan ze immers veel meer in de weg.

Altijd een wijntje op voorraad

Maar het grootste voordeel van een wijnkelder is uiteraard dat u altijd een wijntje kunt opentrekken, precies degene waar u zin in hebt. Met een wijnkelder kunt u een bijna onbeperkte voorraad wijn aanhouden, zonder dat het te koste gaat aan de beschikbare ruimte binnenshuis. Zo kunt u flessen bewaren voor bijzondere gelegenheden en cadeaus overzichtelijk bewaren en eventueel op een mooi moment soldaat maken.