Interieur

Voor welk bankstel ga jij?

Bankstel
Geschreven door admin

Er zijn enorm veel verschillende soorten bankstellen. Om uit al die wooninspiratie een goede keuze te maken kan het erg lastig zijn. Om je een klein beetje op weg te helpen tussen al die verschillende soorten bankstellen, hebben we er een aantal op een rijtje gezet met de voor en nadelen ervan.

Een hoekbank aanschaffen, of toch niet?

Een hoekbank is in veel huizen een perfecte manier om het gezellig te maken. Daarnaast zorgt een hoekbank er ook voor dat er veel zit plekken zijn. Voor een groot gezin is een hoekbank dan ook een uitstekende keuze en bij de betere meubelzaak kan je zelfs je hoekbank zelf samenstellen. Zo zorg je ervoor dat hij helemaal naar wens is!
Echter kan het voorkomen dat er geen hoekbank past in het huis, of dat dit geen ideale ruimtebenutting met zich mee geeft. In dit geval kun je er voor kiezen om twee losse bankstellen aan te schaffen. Dit zal er voor zorgen dat je wel (een deel van) de voordelen van een hoekbank hebt, maar niet de lasten van een veel te grote bank.

Een slaapbank als uitkomst voor een interieur

Een slaapbank kan voor veel huishoudens een goede uitkomst zijn. Dit heeft vooral betrekking op de iets kleinere huizen, doordat een slaapbank een extra slaapmogelijkheid biedt aan toekomstige gasten. Is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om een logeerkamer in het huis te bouwen, dan kun je gebruik maken van een slaapbank. Deze zal er dan ook voor zorgen dat wanneer je een logé hebt in huis, deze gebruik kan maken van de slaapmogelijkheid van de bank. Dit is dan ook vele malen comfortabeler dan een matras of luchtbed op de grond.

Materiaalkeuze voor een bankstel

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor bijvoorbeeld een bankstel, zijn er nog erg veel materialen waar je uit kunt kiezen. Grofweg heb je twee keuzes bij het kiezen van de bekleding; leer of stof. Deze twee brengen echter weer veel varianten met zich mee. Om een goede keuze te maken voor het materiaal is het belangrijk om jezelf af te vragen of het goed schoon te maken dient te zijn en of je slijtage belangrijk vindt. Dit zijn namelijk de voornaamste verschillen tussen de soorten materialen.