Verbouwen

De vele toepassingen voor een graafmachine

Geschreven door admin

Een van de meest gebruikte hulpbronnen op een bouwplaats is een graafmachine, die er voor zorgen dat bouwbedrijven goed hun werk kunnen uitvoeren en de mens ontzorgen

Om te begrijpen waarvoor een graafmachine wordt gebruikt, is het handig om de onderdelen te bekijken. Een graafmachine bestaat uit een onderstel met kettinggeleiders en een onderrol, een bestuurders hut en een krachtige arm.

Het primaire gebruik van een graafmachine is bijvoorbeeld het verplaatsen va grond, stenen of andere producten die voor een mens te zwaar zijn. Ook worden ze bijvoorbeeld gebruik bij het slopen van gebouwen, waardoor het werk aanzienlijk effectiever en uitvoerbaarder kan worden uitgevoerd. Organisaties gebruiken graafmachines voor in de mijnbouw en een breed scala aan andere ondernemingen.

Met zo’n breed scala aan functies is het bekend dat er verschillende soorten graafmachines zijn. Eén model is een graafmachine op rupsen, die nodig zijn wanneer de activiteit dingen vereist zoals graven, materiaalbehandeling, slopen of mijnbouw. Op die manier heeft de graafmachine veel grip of kan hij niet wegzakken.

Er zijn ook kleinere graafmachines, die een stuk lichter zijn, waardoor ze eenvoudiger en sneller naar verschillende bouwlocaties kunnen worden verplaatst. Dit soort graafmachines zijn perfect voor het graven op locaties waar bijvoorbeeld een leiding moet worden vervangen, dus voornamelijk de locaties waar ‘minder grote’ werkzaamheden worden uitgevoerd.

Wij van Vematrack hebben werkelijk alles in ons assortiment als het gaat om graafmachines. Bij ons bent u aan het juiste adres voor elk onderdeel van de graafmachine. Neem eens contact op met één van onze verkopers voor meer informatie, zij helpen u graag verder!