Verhuizen

Verhuizen? Zo verkoop je je huis het beste

Geschreven door admin

Een verhuizing is een grote ontwikkeling in je leven. Super leuk! Maar voordat je verder kan in dit nieuwe hoofdstuk van leven moet nog wel je oude woning verkocht zien raken. Dit kan soms erg lastig zijn door verschillende aspecten. Wanneer de markt niet mee werkt kan je je huis lastig of soms wel voor veel minder kwijt raken. Echter zijn er wel een paar handelingen die jij kan ondernemen om de kans op een verkoop te vergroten. En ook nog eens voor een mooie prijs.

Omdat een verhuizing een grote ontwikkeling is in je leven en het daarnaast ook veel tijd kost kan het slim zijn om samen met een verhuisbedrijf de handen ineen te slaan. Student Verhuis Service, een professioneel verhuisbedrijf uit Amsterdam, helpt je graag verder om de verhuizing op de juiste manier te realiseren.

De keuken verbouwen

De meeste Nederlanders knappen gelijk af op een keuken wanneer ze kijken naar een nieuwe woning. Omdat een keuken erg verschillend kan worden ingedeeld zijn sommige keukens dus niet voor iedereen. Wanneer jij over jezelf kan zeggen dat jij een oude of erg persoonlijke keuken hebt. Denk er dan over na om een je keuken te verbouwen. Door de keuken te vernieuwen en algemeen in te richten met genoeg ruimte voor simpele aanpassingen kan je huis er voor potentiële kopers er een stuk aantrekkelijker uit zien.

Badkamer vernieuwen

Een ander punt waar mensen opletten bij het kopen van een nieuwe woning is: een mooie badkamer. Nogmaals wanneer de badkamer er nieuw en niet al te persoonlijk uit ziet heb je meer kans om je woning te verkopen. Wanneer een koper een nieuwe woning koopt hopen ze op niet al te veel reparaties en verbouwingen. Door dit van te voren al aan te pakken neem je deze zorgen weg bij potentiële klanten. De kosten voor al deze verbouwingen lijken wellicht angstaanjagend en niet verstandig. Maar wanneer de prijzen verwerkt worden in de verkoop prijs van je woning kan hier zelfs nog winst uit gehaald worden. Wellicht heb je de mogelijkheid om het meeste zelf te doen. Zo houd je de kosten laag.

Kleine reparaties

Zorg dat alle astatische aspecten van je woning op orde zijn. Dit houd in dat alle kraantjes gerepareerd worden in de badkamers en de wc’s. Handig ook is om rustig te kijken of er in de vloer en in de muren lelijke gaten te vinden zijn. Een logische optie wanneer je een lelijke vloer hebt is om het laminaat of andere vloer te vervangen.

De muren opnieuw laten stuken is de beste actie wanneer je lelijke muren hebt. Dit kan ook verwerkt worden in de prijs en is een groot pluspunt om te hebben wanneer je je huis probeert te verkopen.

Bezichtigingen

Wanneer dit allemaal geregeld is wordt het tijd voor de bezichtigingen. Hopelijk heb je genoeg aanmeldingen en wordt het een drukke dag. Maar voordat de bezoekers komen zijn er nog een aantal dingen wat jij kan doen om je woning in het beste licht te zetten.

Verlichting

Probeer zo veel mogelijk te bespelen met verlichting. Door luxe verlichting kan je huis er een stuk sfeervoller uit zien. Precies wat bezoekers willen zien wanneer ze naar een nieuw onderkomen gaan zoeken.

Veel groen

Door veel groen in je woning te plaatsen voor zo een bezichtiging geef je je woning een frisse en levendige sfeer. Dit doet het altijd goed wanneer mensen komen kijken. Met veel groen bedoelen we mooie binnen planten die de woning sieren en niet overnemen. Je wilt geen jungle indruk achter laten bij mensen.