Uncategorized

Veilig en gezond werken

Geschreven door admin

Binnen ieder bedrijf is het belangrijk dat werknemers gezond en veilig kunnen werken. Hiervoor worden vaak ook regels opgesteld om zo goed te kunnen werken en dat er hierdoor zo min mogelijk ongevallen gebeuren. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er iets gebeurt terwijl er wel gewoon volgens de regels is gehandeld, dit is vaak het risico van het vak. Toch zijn er beroepen waarbij het werken toch wat gevaarlijker is dan bij andere banen. Dit ligt vaak aan de werkzaamheden die moeten worden verricht, of dat er met gevaarlijke machines moet worden gewerkt. Hierbij is het dus van belang dat er goede regels zijn opgesteld en dat iedere werknemer weet wat die moet doen om veilig te werken.

Veiligheid in de bouw

Er zijn veel verschillende beroepen die worden uitgeoefend, hier hebben mensen vaak voor geleerd en zijn er dan ook in gespecialiseerd. Het is belangrijk dat er veilig wordt gewerkt zodat er geen of minder ongevallen gebeuren, dit is ook beter voor de veiligheid van de werknemers. Bij sommige beroepen is het werken minder gevaarlijk dan bij andere beroepen, zo is het werken in de bouw vaak risicovoller dan een kantoorbaan. In de bouw wordt vaak op hoogtes gewerkt, er word gebruikt gemaakt van gevaarlijke machines en zo zijn er nog meer dingen die een risico kunnen zijn voor de werknemer. Dan is het als werkgever een taak om de werknemers te leren hoe ze veilig moeten werken en er dan ook voor zorgen dat er maatregelen worden genomen zodat er geen ongevallen gebeuren.

Een VCA of SOG examen

Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen werken moeten er verschillende regels worden opgesteld, maar een werknemer moet zelf ook weten te handelen in bepaald opstandigheden. Als werkgever kun je je werknemers een VCA of SOG examen aanbieden om zo de veiligheid binnen het vak te leren en hoe ze er zelf voor kunnen zorgen dat er veilig kan worden gewerkt. Je kunt deze examens op verschillende plekken aanvragen, maar dit kan ook gemakkelijk online. Zo kun je op Exameninstituut.nl eenvoudig een VCA of SOG examen aanvragen en deze snel behalen. Je kunt hier kiezen voor een individueel examen, ook kan een bedrijf alle werknemers inschrijven en ook nog kiezen voor een speciale cursusdag die op locatie kan worden gegeven. Zo ben je er van verzekerd dan je veilig kunt werken in de bouw en op gevaarlijke werkplekken.