Interieur

Verhuizen? Vergeet de volgende essentiële dingen niet

Geschreven door admin

Ga je binnenkort verhuizen? En kan je niet wachten tot je straks eindelijk de sleutels van jouw droomwoning in handen hebt? Gebruik deze tijd dan goed om jezelf voor te bereiden. Een goede voorbereiding is tijdens iedere verhuizing immers het halve werk. Maar wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen. Zaken als vervoer, klusjesmannen en extra mankracht zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Er zijn echter ook genoeg dingen die je gemakkelijk vergeet. Daarom helpen we jou in dit artikel alvast een beetje op weg.

 

Regel voldoende eten

Dit staat misschien niet direct bovenaan je prioriteitenlijstje. Toch is het wel verstandig om alvast het één en ander te regelen. Een makkelijke maaltijd voor 1 persoon bestellen is gelukkig eenvoudiger dan het lijkt. In heel Nederland is het mogelijk om maaltijden gemakkelijk en snel te laten bezorgen. Dit moet je echter niet iedere avond doen. Zeker niet als je slechts een beperkt budget hebt. Probeer daarom voor iedere avond voldoende eten te regelen. Laat eventueel iemand anders voor jou de boodschappen doen, zodat je in elk geval de eerste week door kan komen. Goed eten en voor jezelf zorgen blijft natuurlijk essentieel. Juist tijdens een zware verhuizing!

 

Wat ga je zelf doen?

Ben je bang dat je er tijdens de verhuizing een beetje als een kip zonder kop rond loopt? Maak dan alvast een duidelijke planning met de dingen die jij moet regelen en doen en de dingen die door professionals of extra mankracht worden gedaan. Zo geniet je van een duidelijke planning en weet je op ieder moment wat je zelf moet doen. Denk ook aan de kleine dingen. Bijvoorbeeld: wat eten we vanavond bij Butlon of wie doet de boodschappen? Het zijn maar kleine dingen die snel vergeten worden, maar dat maakt ze nog niet onbelangrijk.

 

Waar ga je slapen?

Bedenk tevens of je al in je nieuwe woning kan blijven slapen of dat je de eerste dagen nog, indien mogelijk, in je oude huis slaapt. Als dat het geval is moeten er natuurlijk wel een aantal dingen pas op het laatste moment worden over verhuist. Wanneer je nog niet in je nieuwe woning kan slapen en ook niet meer in je oude huis terecht kan, moet er toch een andere oplossing gevonden worden.

 

Bespreek bijvoorbeeld met dierbaren de mogelijkheid om daar een paar nachtjes te logeren. Voel je hier vooral niet bezwaard over. Een keertje online eten bestellen op jouw kosten en ze vinden het vaak prima. Als dit ook niet mogelijk is, kan je in het ergste geval ook nog een hotel regelen. Bedenk wel dat dit heel veel extra kosten met zich mee zal brengen.

Zorg voor een duidelijke planning

Wil je de eerste dag zoveel mogelijk bereiken? Dan is het belangrijk dat iedereen weet wat zijn of haar taak is. Om te voorkomen dat je de hele dag mensen taken aan het geven bent, kan je deze tijd gebruiken om een duidelijke planning per persoon te maken. Geef deze lijstjes voordat de verhuizing start, zodat iedereen weet wat zijn taken zijn en je de eerste verhuisdag zeer productief af kan ronden.

 

Vervolgens kies je voor eten bestellen Amsterdam noord en trakteer je iedereen op een lekkere maaltijd. Zo kan je ze in één keer goed bedanken voor alle hulp en steun.