Uitbreidingen

Verhoog de waarde van uw huis met een slimme aan-bouw

aanbouw
Geschreven door admin

Een aanbouw aan de woning kan het nut van die woning sterk vergroten. Een te kleine woonkamer kan net dat beetje extra ruimte krijgen waardoor de woonkamer er ineens veel ruimtelijker uit ziet en beter benut kan worden. U kunt dus eenvoudig de waarde van uw huis verhogen met een slimme aanbouw!

Wat is een slimme aanbouw?

Een slimme aanbouw is een aanbouw die u voor tal van doeleinden kunt gebruiken. Het is dus niet een aangebouwde garage, maar echt een aanbouw aan de woning. U kunt die ruimte bij de woonkamer zelf trekken zodat de woonkamer ineens fors groter wordt, waarna u de extra ruimte kunt inrichten als eet- of zithoek. U kunt er echter ook een soort serre van maken waardoor u extra ruimte hebt om in net iets te koud weer in de zon te kunnen zitten.

Bedenk echter wel goed wat de mogelijkheden zijn die uw woning echt verrijken. Een serre heeft veel toegevoegde waarde wanneer de woonkamer al redelijk flink is, maar als de kamer niet zo groot is dan hebt u wellicht meer aan extra ruimte die direct bij de woonkamer kan worden getrokken.

Ook slim in energiegebruik

Let ook op dat u de aanbouw goed laat isoleren. Vaak zijn de aanbouwen van tegenwoordig voorgebouwd en kunt u dus voor een bepaald niveau van isolatie kiezen. Een minder goede isolatie is weer goedkoper, maar kost weer meer in stookkosten waardoor de kosten op de lange termijn alsnog hoger kunnen zijn dan een goed geïsoleerde aanbouw. Bovendien hebt u meer wooncomfort bij een degelijke isolatie.