Uitbreidingen

De mogelijkheden wat betreft het aanbouwen van een balkon

balkon
Geschreven door admin

Een balkon kan een woning echt meerwaarde geven. Zeker wanneer u geen of een geringe tuin hebt, kan een balkon van grote waarde zijn. U kunt er in de zomer heerlijk buiten zitten en genieten van het mooie weer.

Balkon op het zuiden?

Veelal doet men alsof een balkon op het zuiden de heilige graal is. Dat lijkt misschien ook wel een beetje zo te zijn. Een balkon op het zuiden staat garant voor de meeste zonuren. De zon bevindt zich immers ter hoogte van de evenaar, die zich ten zuiden van ons bevindt. Maar vergeet niet dat in de zomer dat balkon op het zuiden ondragelijk heet wordt. Niet iedereen zal daar even erg van houden. Met veel schaduw valt er dan nog wel lekker te genieten, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Tegenwoordig kiezen ook veel mensen voor een balkon op het westen. U hebt dan de middag- en avondzon, wanneer de zon niet meer zo fel is. U kunt dan heerlijk ’s avonds op een zwoele zomeravond nog buiten zitten.

Houd er wel rekening mee dat u met een balkon op het noorden eigenlijk geen zon hebt.

Wat kost een balkon?

De kosten van een balkon hangen af van alle omstandigheden van het geval. Lang niet elk gebouw is even goed geschikt om een balkon te plaatsen. Soms is er al een Frans balkon aanwezig, wat betekent dat de deuren al aanwezig zijn, maar er direct een hekje om de deuren heen staan en het feitelijke balkon niet aanwezig is. Het is dan eenvoudiger om een balkon te maken. Ook wanneer er al een plat dak is, kunnen de kosten voor een balkon geringer zijn.

Uiteindelijk hangt alles ook af van hoe luxe het moet zijn. Hoe groter en mooier het balkon, hoe hoger de kosten. Uiteindelijk is alles mogelijk en hangt het dus geheel af van uw wensen en budget. Het is al met al een zeer goede investering die veel plezier met zich mee kan brengen!