Verbouwen

Verbouwen van een horeca onderneming

Is het interieur van uw horeca onderneming een beetje oubollig? Dan is het natuurlijk tijd om hier wat aan te doen! Veel ondernemingen, en dus concurrenten, zullen hun inrichting vaak op een frequente wijze aanpakken en meegaan met de wensen en behoeften van potentiële klanten. Om uw onderneming tot een succes te brengen doet u er goed aan om hier ook de nodige tijd en geld in te steken. Wij zullen u een aantal adviezen geven op het gebied van een grondige verbouwing van uw onderneming, zodat u weer een succesvol bedrijf zult runnen.

Wensen en behoeften

Een belangrijk aspect voor een aansprekend horeca interieur is het luisteren naar de potentiële klanten. Zij hebben vaak een duidelijke mening over zaken en wanneer u dit meeneemt zullen mensen affiniteit hebben met uw zaak. Heeft u bijvoorbeeld een burgerrestaurant? Dan hebben veel mensen een voorkeur voor een Amerikaanse stijl in uw onderneming om zodoende het gewenste effect en gevoel te creëren.

Natuurlijk moet de eigen identiteit worden behouden, want anders zal het allemaal gericht zijn op de klant. Dit is goed, maar er moet hierin ook een streep worden getrokken.

Schakel hulp in

U kunt er voor kiezen om alles zelf te doen en veel zelf uit te tekenen, maar wij raden u aan om bij sommige zaken toch hulp in te schakelen. U doet er bijvoorbeeld goed aan om een binnenhuisarchitect (welke gericht is op ondernemingen) in te schakelen, zodat hij/zij ook zijn/haar mening kan geven over het geheel.

Wanneer u gaat verbouwen zult u in sommige gevallen ook vergunningen aan moeten vragen bij de lokale gemeente. Begin hier op tijd mee, want het kan soms een eeuwigheid duren voordat het allemaal geregeld is en klopt het niet? Dan zal de verbouwing stilliggen en duurt het langer voordat u weer klanten kunt ontvangen.