Verlichting

Buitenverlichting kiezen

Geschreven door admin

Met buitenverlichting kun je veel bereiken. Het kan zowel praktisch, als sierlijk zijn. Wat je doel ook is, er zijn altijd wel passende lampen te vinden. Vooral buitenverlichting met sensor is erg handig. Hier word je ingelicht over de verschillende soorten buitenlampen.

Lampen met een praktisch doel

Verlichting kan een praktisch doel dienen, een decoratief doel, of beide. Is het doel puur praktisch en is het uiterlijk van de lamp of het licht dat ervan af komt niet van belang, dan kun je kiezen voor een simpele en goedkope wandlamp voor buiten of voor een bouwlamp. Deze laatste produceert een ontzettend grote lichtstraal, waardoor je een hele grote oppervlakte kunt verlichten. Erg handig als je de hele tuin in één keer wilt verlichten, of wanneer je een hele grote tuin hebt.

Buitenverlichting ter decoratie

Is het uiterlijk van de lamp erg van belang, dan moet je hierover een weloverwogen keuze maken. Daarnaast is de positie van de lamp bepalend. Komt de lamp midden in de tuin, dan kun je kiezen tussen een hanglamp of een lamp die je in de grond kunt zetten. Wordt deze alleen in de zomer gebruikt, dan zou je zelfs voor fakkels kunnen gaan. Is de lamp juist bedoeld om het huis te versieren, dan kun je schijnwerpers kopen die je op je huis kunt richten. De lichtstraal die hiermee tegen de gevel wordt geprojecteerd, geeft een hele mooie uitstraling.

Een bewegingssensor

Vooral de lampen die het praktische doel dienen van verlichting van de tuin beschikken vaak over een sensor. Buitenverlichting met sensor kent enkele grote voordelen. Zo zijn er lampen die je op plaatsen hangt waar je liever niet eerst nog een knop moet hoeven omzetten, zoals achter in de donkere hoekjes van je tuin. Soms moet je er van tevoren over nadenken om het licht aan te maken, zoals bij de voordeur voordat je weggaat. In beide gevallen is het handig als de lamp vanzelf aanspringt wanneer je in de buurt komt. Nog een pluspunt is dat de lamp vanzelf weer uitspringt, waardoor je dit niet kunt vergeten en zo onnodige energieverspilling voorkomen wordt. Het kiezen voor buitenverlichting met sensor is dus een echte aanrader.