Verbouwen

Verbouwen: dan ook maar een nieuw interieur?

verbouwen interieur
Geschreven door admin

Als je net verhuisd bent of je hebt flink verbouwd, kun je die lijn natuurlijk doortrekken en ook gaan voor een nieuw interieur. Veel mensen prefereren dit; na de verhuizing of na het verbouwen voelt het huis lekker nieuw aan en veel mensen hebben dan geen zin om de oude meubels weer te gaan gebruiken. Dat doet het nieuwe van het huis dan een beetje teniet.

Dure of goedkope meubels

Het enige probleem bij een nieuw interieur is natuurlijk de prijs: het kost gemakkelijk € 5000 – 10.000. En dan ‘shop’ je nog aan de onderkant. Een nieuw bankstel kost bijvoorbeeld gemakkelijk € 1500, hoewel je ook goedkope banken hebt natuurlijk. “Hetzelfde geldt voor een nieuwe boxspring: dit loopt gemakkelijk in de papieren. Er zijn genoeg winkels waarbij je echter goedkope boxsprings kunt kopen, dus neem ook vooral bij dit soort zaken een kijkje. Vaak is de kwaliteit net zo goed, maar zijn het bedden zonder merk of zijn het boxsprings van webwinkels (dus zonder dure showroom)!

Het hangt van de portemonnee en de wensen af wat de juist oplossing is. Nieuw kopen kan soms het beste zijn, het oude meubilair kan soms het beste zijn (zeker wanneer het nog niet zó oud is), maar een andere optie is deze: zelf de meubels maken!

Voor de echte creatievelingen

Als je toch lekker aan het verbouwen bent, en je bent creatief, waarom dan niet doorpakken en zelf de meubels vervaardigen? Hoe pak je dit aan?

Zeker voor de grote, meer lastige meubels, doe je er verstandig aan dit professioneel, met behulp van bouwtekeningen te doen. Op internet heb je meerdere plekken waar je tegen een kleine betaling een bouwtekening van bijvoorbeeld een bankstel kunt downloaden (kijk hier). Dit kan als gids dienen. Zeker voor het geraamte van de bank werkt dit uitstekend, omdat dit zo ongeveer bij alle banken gelijk is. Je eigen creativiteit kun je dan botvieren in de laatste fase: de buitenkant of uiterlijk van de bank. Met een goede bouwtekening is het voor de meeste mannen wel te doen. Het geraamte behelst het betere timmerwerk. Vergeet echter niet dat je ook zult moeten stofferen en de kussens zult moeten maken. Veel mannen vinden dat wat lastiger.

Veel succes!