Interieur

Een loungeset kopen?

Geschreven door admin

De keuze is reuze als je een loungeset wilt kopen met bijpassende en accessoires. En eerlijk is eerlijk, op de prachtige productfoto’s lijkt die ene set van € 900,- gewoon net zo mooi als die set van € 3000,-. Maar waar zit nu echt het verschil in? Een mooie loungeset is echt een aanwinst voor uw tuin of terras. En het maakt van de gewone achtertuin een echte fleurige en comfortabele buitenkamer. Niet voor niets is buiten loungen de trend van tegenwoordig.

 

Waar let je op bij het kopen van een loungeset?

Voordat je een loungeset koopt, kijk je natuurlijk eerst overal online. Er zijn vele webwinkels waar de hele collectie gewoon online staat. Maar om een echt goede indruk van de lounge tuinmeubelen, is het ook verstandig om een tuinmeubel winkel te bezoeken om je persoonlijk te laten adviseren en vooral ook even te zitten en voelen hoe comfortabel de loungeset is. Verder natuurlijk belangrijk: welke kleur, welk materiaal en welk formaat? Belangrijk om te weten is dat een stalen frame vaak veel zwaarder is dan een aluminium frame, waardoor het lastiger te verplaatsen is. Kies je voor een onderhoudsvriendelijke loungeset die het hele jaar buiten kan staan? Dan kies je bijvoorbeeld voor mooie all weather loungekussens. En heb je bijvoorbeeld niet zo heel veel ruimte, maar wil je wel comfort? Dan is een lounge dining set waarin je kan dineren en kan loungen tegelijk de perfecte oplossing. Deze sets zijn een paar jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd en zijn een echte trend. Maar door het gebruiksgemak voorspellen wij dat het echt een blijvertje is.

 

 

En, heeft een loungeset veel onderhoud nodig?

Loungesets voor buiten hebben wel wat onderhoud nodig inderdaad, zelf als ze ‘all weather bescherming’ claimen. Wat alles wat buiten staat wordt nu eenmaal vies door regen, opspattend zand en insecten. Soms is schoonmaken met lauw water en een sponsje al genoeg om een loungeset weer te laten stralen. Een hogedrukreiniger is niet aan te raden. Speciale schoonmaakmiddelen zoals voor wicker kunststof loungesets zijn meestal te verkrijgen bij tuinmeubel specialisten. En verder is het verstandig de kussens van een loungeset binnen op te bergen, bijvoorbeeld in een kussentas. Zo kan je blijvend genieten van je mooie nieuwe loungeset met heerlijke lounge kussens en accessoires!