Uitbreidingen

Veilig wonen

Geschreven door admin

Woninginbraken zijn de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Inbraken behoren tot de zogenoemde High Impact Crimes (HIC). Naast financiële schade en beschadigingen aan een woning door de inbraak, dragen inbraken bij aan emotionele schade. Hiermee beschadigd het gevoel van veiligheid voor de inwoners. Overheidsinstanties en lokale gemeentes met politie nemen maatregelen om meer veiligheid te creëren in een woonomgeving. Minder criminaliteit en woninginbraken als gevolg. Inbrekers worden brutaler en nemen meer risico. Het aantal inbraken gepleegd in de avond en tijdens de winter blijft het meest voorkomen. Met name de feestdagen, waaronder eerste en tweede kerstdag met nieuwjaarsdag kennen een enorme piek. Het gemiddelde aantal inbraken ligt op circa 350 per dag. Woninginbraak en diefstal voorkomen is onmogelijk, wel kan je het voor opportunisten moeilijk maken. Hier enkele nuttige voorzorgsmaatregelen ter preventie van inbraak en diefstal.

Camerabeveiligingsinstallatie

Hoe veilig wilt u uw woning maken? Hoeveel geld heeft u over ter preventie? De antwoorden op deze vragen bepalen welke veiligheidsmaatregelen weggelegd zijn voor u en uw woning. In elke moderne woning kan veiligheid door een beveiligingscamera set niet ontbreken. Eenvoudig kunt u de beelden doorverbinden naar uw smartphone of ander mobile device, zoals een tablet. In de meeste gevallen zijn dergelijke camera’s uitgerust met een bewegingsensor, waardoor de camera geactiveerd wordt zodra beweging gesignaleerd wordt. Hierbij verzend de camera de beelden direct door naar uw mobile device, zodat u weet of er een alarmerende situatie aan de gang is.

Bewakingsverlichting

Een ander handig hulpmiddel is bewakingsverlichting. De lampen hang je op met zicht op de voordeur. Verlichting wordt geactiveerd zodra een iemand het huis nadert. Verlichting brand dus niet heel de dag, alleen op het moment de sensor beweging signaleert.

Hang- en sluitwerk

Het lijkt onnodig om te zeggen dat een deuren en ramen op slot moeten. Toch is een opendeur-beleid de ingang voor vele inbrekers. Zorg er daarom voor dat de deuren en ramen op slot zijn zodra niemand binnen is of wanneer u slapen gaat. Goed hang- en sluitwerk is een andere vereiste voor veilige woning. Goed hang- en sluitwerk kunt u herkennen aan een certificaat van de Nederlandse Politie. Op deze manier weet u zeker dat u goede sloten in huis heeft.