Het onderhouden van een grasmat gaat niet van zelf. Je zult soms wat tijd moeten vrijmaken om je grasmat gaaf te houden. Denk aan maaien, sproeien, het kopen van graszoden of het bemesten van de grasmat. Verwaarloos je de grasmat? Dan zal deze er snel, vooral in de zomer, verpieterd uit gaan zien.
Kale plekken
Heb je te maken met kale plekken? Dan kan kalk soelaas bieden. Door een negatieve zuurgraad kan er mos groeien, maar ook het ontstaan van kale plekken kan komen door een negatieve zuurgraad. Je kunt ook een graszode aanschaffen, om de kale plek op te vullen. Vergeet na het aanleggen van zo’n graszode niet om deze vochtig te houden. Vooral in de eerste weken na het aanleggen van een graszode is het belangrijk om het gras vochtig te houden, want alleen op deze manier kunnen de wortels van de zode zich gaan hechten aan de aarde.
Het gebruik van een kwalitatieve grasmaaier
Gras dat groeit in de zomer dient vrijwel wekelijks te worden gemaaid. Het is afhankelijk van de grootte van het gazon welke grasmaaier je het beste kunt gebruiken. Voor een klein gazon is een handmaaier aan te raden. Daarnaast kun je kiezen voor de grotere (zit)maaiers. Voorts heb je nog allerlei verschillende grasmaaiers. Denk maar aan de robotmaaier. Deze robotmaaier is in opkomst en vindt zelf zijn weg over het gras. Ideaal als je zelf geen tijd wilt steken in het maaien van het gazon en zeker in de zomer kan het lastig zijn om een gaatje te vinden voor het maaien van het gras.