Uncategorized

Van appartement naar huis: vier verhuistips!

Geschreven door admin

Het is eindelijk zo ver, je kunt je huurappartement op zes hoog in de stad gaan verruilen voor een écht huis in een mooie buitenwijk. Dat betekent een volgende stap in het volwassen worden en daar hoort natuurlijk ook een professionele verhuizing bij. Met de volgende tips maak je het jezelf in ieder geval een stuk makkelijker.

1. Begin op tijd

Een verhuizing komt vaak bovenop alle andere dagelijkse bezigheden. Het is daarom extra fijn om op tijd te beginnen met het maken van een planning en het inpakken van dozen. Doordat je niet hoeft te stressen, kun je meteen van het moment gebruik maken om alle spullen eens uit te zoeken. Misschien kan je wel een ritje langs de stort maken, dat scheelt weer een heleboel dozen verhuizen. 

2. Doe voorzichtig met glas en servies

Wanneer je heel graag van je oude studentenservies af wilt, dan gaat deze tip natuurlijk niet voor jou op. Mocht je toch wel waarde hechten aan jouw glaswerk en servies, dan zul je dit goed moeten inpakken. Je kunt bij de bouwmarkt papier halen waar je alles apart in kunt wikkelen. Zet het servies en glaswerk in kleine dozen, waarbij zware borden uiteraard onderop moeten. Bovendien kun je op de buitenkant van de doos zetten dat het om breekbare inhoud gaat.

3. Haal meubels uit elkaar

De IKEA-kledingkast in de slaapkamer of de bartafel in de keuken zijn meubels die je eenvoudig uit elkaar kunt schroeven. Doe dit niet allemaal op de verhuisdag zelf, maar begin ook hier tijdig mee. Heb je echter meubels die niet (eenvoudig) uit elkaar kunnen, dan sta je voor een grotere uitdaging. Met een verhuislift van Van Ravels Verhuizingen bespaar je jezelf heel veel moeite. Wanneer u zo’n lift huurt, komt er altijd een verhuizer mee die ervoor zorgt dat alles veilig verloopt. 

4. Regel eten en drinken voor de hulp

Verhuizen doe je vaak niet alleen. Of je nu een verhuisbedrijf inhuurt of het zelf met vrienden doet, regel altijd genoeg eten en drinken voor de mensen die je komen helpen. Want van hard werken krijg je trek! Denk aan een lekkere koek bij de koffie ‘s ochtends, vers belegde broodjes tussen de middag en een biertje na al het harde werk. De verhuizers zullen daar zeer zeker blij mee zijn!