Verbouwen

4 voordelen van een thermische olieketel

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om jouw bedrijf van warmte te voorzien? Denk dan eens aan de thermische olieketel. Deze ketel biedt vele voordelen ten opzichte van andere ketels, zoals de stoomketel. Natuurlijk zijn er een aantal dingen gelijk, 4 veiligheidseisen waar een stoomketel aan moet voldoen zullen niet veel anders zijn dan die voor olieketels. Maar het gebruik van een thermische olieketel kan flinke winst opleveren voor jouw bedrijf. Hier zijn 4 voordelen van een thermische olieketel op een rij. 

1. Minder gasverbruik

Het ketelrendement van een thermische olieketel ligt rond de 93%. De ketel is ontworpen voor thermische olie met een temperatuur tot vierhonderd graden. Doordat er een dubbele achterwand op de ketel zit, is het ketelrendement hoog. Dat betekent voor jou als eindgebruiker dat je zult merken dat je gasverbruik er niet onder lijdt. Een financieel voordeel dat bovendien mooi past in de duurzaamheidsstrategie van veel bedrijven. 

2. Minder onderhoudskosten

Bij veel ketels gaat er veel geld op aan het regelmatige onderhoud. Natuurlijk moet de veiligheid hoog op de prioriteitenlijst staan, maar alles wat niet hoeft te gebeuren is natuurlijk mooi meegenomen. Doordat thermische olieketels niet voorzien zijn van een bemetselde achterwand, bespaar je op de kosten. De achterwand hoeft immers niet op veiligheid en constructie te worden gecontroleerd en dat betekent minder onderhoudskosten voor u als eindgebruiker.

3. Veelzijdig inzetbaar

Een thermische olieketel is veelzijdig in het gebruik. De olieketel is uit te rusten met alle gangbare gas- of oliebranders. Aan jou de keus wat het beste bij jouw wensen past. Daarnaast is de thermische olieketel zowel hoog als laag modulerend leverbaar. Bovendien kun je ervoor kiezen levering als compact unit te realiseren. De thermische olieketel neemt dan minder ruimte in en is goed aansluitbaar op de retour- en uitgaande leiding. Voor jou als eindgebruiker betekent dit een kortere montagetijd en dat betekent weer een flinke besparing op de kosten.

4. Slim ontworpen

Het slimme ontwerp van thermische olieketels betekent dat het een gebruiksvriendelijke oplossing is. Je kunt vaak gemakkelijk bij de brandgang om die te reinigen. Daarnaast zijn thermische olieketels betrouwbare oplossingen en doordat ze inzetbaar zijn voor zowel grote als kleine vermogens, is er een uitgebreide productrange op de markt waar altijd iets bij zit dat past binnen uw bedrijf.

De thermische olieketel is een oplossing die wellicht ook goed bij jouw wensen past. Kies voor een duurzame, betrouwbare oplossing om de benodigde energie slim te gebruiken!