Groen wonen Interieur

De beste raamdecoratie voor een erker

Je erker is misschien wel de fijnste plek in huis. Het is vaak de lichtste plek in huis waar je met de juiste comfortabele banken heerlijk van kunt genieten. Toch kan het zomers vaak té warm zijn. Daarvoor heb je de juiste raamdecoratie nodig zodat je precies af kunt stellen dat je, ongeacht het weer, er heerlijk kunt zitten.

Maatwerk is een must

Door de vele hoeken die er in een erker zitten is het van belang dat je de juiste keuze maakt. Verder zijn hoeken vaak dicht op elkaar geplaatst wat er toe leidt dat niet ieder type raamdecoratie in je erker past. Het is dus van belang dat je je goed laat adviseren door een specialist en kiest voor maatwerk raamdecoratie.

Plisségordijnen in een erker

Plisségordijnen zijn wellicht de beste keuze voor een erker. Doordat deze op allerlei soorten manieren versteld en geplaatst kunnen worden is er altijd een passende oplossing. Ga bijvoorbeeld voor de top down bottom up variant zodat je altijd af kunt stellen welk deel van je raam je bedekt wilt hebben. Daarnaast hebben deze gordijnen een isolerende werking waardoor de warmte in hete zomers tegengehouden wordt!

Jaloezieën

Een heel ander type raamdecoratie maar ook deze misstaan zeker niet in een erker. Raamdecoratie hout is enorm trendy op dit moment. Door de strakke houten lamellen op maat krijgt je woning een chique uitstraling. Verder geven de lichtstralen die door de lamellen naar binnen komen een gaaf effect!

Shutters – onze favoriet

Luxueus en praktisch: shutters! Shutters worden ook wel gezien als de Rolex onder de raamdecoratie. Door de enorm strakke panelen die in een hoek van 90 graden geplaatst kunnen worden is dit onze absolute favoriet. Het is de duurste variant maar het resultaat wat je hiervoor terug krijgt is onvergelijkbaar! Het geeft niet alleen de sfeer in je woning een enorme boost, ook wordt het vooraanzicht van je woning sterk verbeterd.

Bekleed de ramen van je erker verstandig en passend bij de stijl van jouw woning!