Ramen en deuren Verbouwen

Vakantiegeld in je woning investeren

Investeren-in-woning
Geschreven door admin

Jaarlijks gebruiken veel mensen hun vakantiegeld om op vakantie te gaan. Echter, voor het behoud van je woning en om ervoor te zorgen dat je hem in de toekomst tegen een goede prijs kunt verkopen, is het belangrijk om zo nu en dan te investeren in het opknappen van je woning. Helaas kan geldgebrek ervoor zorgen dat er achterstallig onderhoud ontstaat. Is dat bij jou het geval en heb je vakantiegeld van dit jaar nog niet uitgegeven? Dan kan het de moeite waard zijn om je vakantiegeld in je woning te investeren en de vakantie een jaartje over te slaan. Maar wat zijn belangrijke onderdelen om op te knappen? Daarover vertellen we je in dit artikel meer.

De kozijnen

Kozijnen vormen een onderdeel van je woning waarop je niet op het onderhoud met besparen. Kozijnen zijn immers van hout gemaakt. En hout heeft om de zoveel tijd onderhoud nodig. Verzuim je daarin? Dan kan het op den duur gaan rotten. Rotte kozijnen kun je in feite afschrijven en zul je in zijn geheel moeten vervangen. Een erg dure aangelegenheid! 

 

Kortom, wanneer je kozijnen aan een onderhoudsbeurt toe zijn, heeft deze klus absoluut prioriteit. Heb je voldoende vakantiegeld over om de kozijnen eventueel voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen te vervangen? Dan is dat een goed idee. Op die manier ben je in één keer van het onderhoudsaspect verlost.

Onderhoud aan het dak

Met name rieten daken hebben periodiek onderhoud nodig om waterdicht te blijven. Al geldt voor andere soorten daken dat het natuurlijk ook van belang is om ze goed onderhouden. Naast het onderhouden van het dak, kan het ook interessant zijn om tegelijkertijd isolatiemateriaal aan te laten brengen (als je dak nog niet geïsoleerd is). 

 

Via het dak ontsnapt namelijk enorm veel warmte uit je woning, waardoor je meer moeten stoken en de energiekosten stijgen. Dakisolatie is daarmee een van de meest effectieve vormen van isolatie en zorgt ervoor dat je je investering op langere termijn terugverdiend.

De CV-ketel

De CV-ketel dient altijd in goede staat verkeren. Helaas komt het soms voor dat door geldgebrek de ketel eigenlijk al vervangen had moeten worden, maar dat dat nog niet is gebeurd. 

 

Is dat bij jou het geval en heb je door het vakantiegeld voldoende budget om de ketel te laten vervangen? Dan raden wij van harte aan om dat te doen. Een goede ketel zorgt niet alleen voor lagere onderhoudskosten, maar ook voor veiliger gebruik in verhouding tot een oude ketel.

De garagedeur

Hoewel de garagedeur absoluut niet de hoogste prioriteit heeft als het om het onderhoud van je woning gaat, zorgt een goed onderhouden deur voor een verzorgde indruk. Bovendien zijn moderne garagedeuren vaak beter tegen een inbraak bestand dan oudere modellen. Kortom, is jouw woning in principe goed onderhouden, maar is de garagedeur aan vervanging toe? Dan is de aanschaf van een garagedeur een uitstekende investering. Lees hier meer over het vervangen van de garagedeur.

Zelf nog een andere tip?

Heb je nu zelf nog een andere tip voor wat betreft het onderhoud van je woning? Aarzel dan niet en stuur ons een e-mail met jouw inbreng. We delen jouw tip graag met onze lezers!