Verbouwen

Een lening aanvragen om jou aanbouw te realiseren?

Van loft-verbouwingen tot kelder uitbouwen, als huiseigenaar heb je soms meer ruimte nodig en alles wat je wenst te bouwen kost geld, vaak kost het zoveel dat je dit geld niet zo maar op de plank hebt liggen, hiervoor kun je uiteraard een lening aanvragen.

Steeds meer huiseigenaren gaan voor een uitbouw om meer ruimte te creëren omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om naar een groter pand te verhuizen. Maar wat zijn de mogelijkheden om dit werk te financieren? 

Wat is de beste manier om eigen vermogen vrij te geven voor woningverbeteringen?

Het is allemaal afhangt van de kosten van het project. Als het een relatief kleine uitbouw / conversie is, zullen sommige mensen het, althans gedeeltelijk, zelf kunnen financieren met spaargeld. Als alternatief of daarnaast kunnen ze het misschien op hun creditcard zetten alleen kosten deze leningen ontzettend veel geld.

Als je niet meer dan 25.000 euro moet lenen, is de beste optie een persoonlijke lening. Bekijk bijvoorbeeld eens de lening vergelijker op leningen.nl, hier heb je in 1 oog opslag duidelijk wat voor soort lening waar tegen welk rente percentage wordt aangeboden. 

Voor bedragen boven 25.000 euro is de goedkoopste optie waarschijnlijk een verder voorschot van uw bestaande hypotheekverstrekker. Als u aan het einde van je huidige hypotheek komt, zou dit het ideale moment zijn om wat eigen vermogen vrij te maken en te profiteren van de huidige lage tarieven. Als jouw hypotheek nog enige tijd moet lopen en je bent gebonden aan kosten voor vervroegde aflossing, is het ophogen van jou hypotheek misschien geen optie.

Als je het geluk hebt om echt een goede deal te hebben, zoals een goedkope levenslange basisrente, zou je waarschijnlijk beter af zijn als je een verder voorschot krijgt van je bestaande geldschieter. Niet alle geldschieters staan ​​echter een verder voorschot toe. Of het kan zijn dat je huidige hypotheek verstrekker alleen ‘ja’ zegt op voorwaarde dat je je gehele hypotheek opnieuw af geeft tegen een hoger tarief, of akkoord gaat om alleen van rente naar aflossing te gaan.

Dit is de reden waarom sommige mensen hebben gekozen voor een zogenaamde tweede hypotheek om woningverbeteringen te financieren. Dit is een tweede hypotheek waarmee je elk eigen vermogen dat je in jouw huis steekt, als zekerheid kunt gebruiken, en het staat als extra zekerheid bovenop je bestaande hypotheek. 

Het is redelijk om te zeggen dat hypotheekleningen niet zo duur zijn als vroeger. Het laagste tarief in 2012 was 6,9%, maar momenteel kun je soms al voor 1,5% een hypotheek krijgen.