Verbouwen

Uw auto optimaal beschermen in de herfst en winter? Plaats een overkapping!

Geschreven door admin

In de herfst en winter valt er meer regen, hagel en sneeuw dan in de andere perioden van het jaar. Door de harde wind vallen er takken uit de bomen en is de kans dat uw auto beschadigd groter. Daarom is het aan te raden om voertuigen binnen neer te zetten, maar niet iedereen beschikt over een garage. Een houten overkapping aan huis kan daarom een uitkomst bieden. Carports zijn er in vele maten en zijn al vanaf een interessant tarief te verkrijgen.

Moet ik dan geen bouwvergunning hebben?

“Kan ik een overkapping neerzetten zonder vergunning?”, vraagt u zichzelf wellicht af. Er is veel verwarring over de vergunningen voor een aanbouw, zoals een keuken of carport. Het is altijd verstandig om even contact op te nemen met de afdeling bouwzaken van uw gemeente of uw plannen met de buren te bespreken. Hierdoor sluit u latere problemen uit.

Er zijn echter wel een aantal basisregels waardoor u de carport zonder vergunning kunt plaatsen. In het Besluit Omgevingsrecht of afgekort BOR staat het volgende:

  1. De oppervlakte van de overkapping mag niet groter zijn dan 30m2.
  2. De hoogte van de overkapping is maximaal 3 meter hoog.
  3. Zijn de zijkanten dichtgemaakt met wanden? Wellicht geldt het dan als een bouwwerk waardoor er andere regels gelden.

De volledige beschrijving van de Rijksoverheid is hier te vinden.

Ruime keuze uit overkappingen

Carports zijn in veel verschillende maten te verkrijgen, bijvoorbeeld een dubbele carport voor twee voertuigen of een groot formaat waar zowel een aanhanger als auto gestald kunnen worden. Heeft u een afwijkend perceel en komt u bij andere aanbieders niet uit met de maat? Geen probleem. Bij goedkopecarports.nl kunt u zowel kiezen uit een standaard formaat als maatwerk.

Alle materialen zijn op voorraad en daardoor is het mogelijk om maatwerk te leveren. Bijvoorbeeld verschillende soorten ankers, overkappingen met of zonder wanden en een dak naar voorkeur. Voor elk budget is er een oplossing.