Loodgieter

Uponor flexibele kunststofleidingen

Geschreven door admin

Het gebruik van Uponor flexibele buis in installaties voor woningen en bedrijfspanden betekent dat de lastige taak van het buigen van leidingen nu een ding is dat tot het verleden behoort. Dit zorgt ervoor dat installatie werkzaamheden sneller en met meer precisie kunnen worden uitgevoerd, wat leidt tot een enorme winst in termen van veiligheid. De flexibele leidingen van Uponor hoeven bij het installeren alleen nog op de juiste lengte te worden ingekort en met de juiste koppelstukken te worden gemonteerd. Bochten kunnen, tot een bepaalde radius, eenvoudig gebogen worden zodat er tevens een besparing optreedt ten aanzien van de aantallen te gebruiken Uponor perskoppelingen. Voor te scherpe bochten dient men nog wel een koppeling te gebruiken waarbij de gestandaardiseerde installatie koppelingen uit metaal of kunststof zijn. Dit kan bijvoorbeeld een Uponor MLC of RTM koppeling zijn die beiden als eigenschap hebben dat ze, in combinatie met de flexibele buis, uitstekend kunnen worden aangepast aan de routering van de leiding.

Slim plannen met Uponor voor latere aansluitingen
Het wordt aanbevolen om de layout van de gehele installatie vooraf uit te werken en de juiste Uponor koppelingen en verloopstukken te bepalen voordat er gestart wordt met de montage. Hierbij kan men ook rekening houden met de bereikbaarheid van de perskoppelingen na het afwerken met afdekplaat of andere bouwmaterialen zodat de bereikbaarheid t.b.v. eventuele uitbreidingen of reparaties gegarandeerd is. Op deze manier is het ook eenvoudig om later bij een uitbreiding van het leidingsysteem een extra aftakleidingen aan te leggen. Zo wordt een extra toilet op de verdieping of een badkamer op zolder vanuit de wateraanvoer in ieder geval een stuk makkelijker.  

Robuuste kunststof buisleidingen

Een ander pluspunt voor flexibele kunststofbuis of -leidingen is de snelle en eenvoudige technologie. De uitstekende materiaaleigenschappen van de Uponor buis hebben ook een grote invloed op de gebruikte technieken voor de verbindingen. Of u nu de leidingen voor een keukenkraan, gasaansluiting of de douche thermostaatkraan wilt aanleggen, het eenvoudige maar ingenieuze systeem maakt het mogelijk om in 25 seconden duurzame verbindingen te persen met een gegarandeerde lange levensduur. De innovatie maakt gebruik van het krimpende effect wat voor een langdurige afdichting tussen de kunststof flexibele leidingen of buizen zorgt. Deze techniek is zowel voor de Uponor koppelingen, fittingen en verloopstukken in kunststof alsook voor de metalen varianten beschikbaar. Voor alle voordelen inclusief een montage instructie van de Uponor RTM koppelingen kijkt u op Youtube kanaal van Sani-bouw.