Dakdekker

Dakkapel onderhoud, hoe zit het?

Geschreven door admin

Wanneer je een dakkapel op je dak hebt laten plaatsen, voor bijvoorbeeld de uitbouw van een zolderkamer,  dan is het ook van belang rekening te houden met onderhoud van de dakkapel. Zo zorg je voor een optimale levensduur en houd je de dakkapel tevens mooi. Wat komt er precies kijken bij dakkapel onderhoud? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Onderhoud dakkapel

Op welke manier je de dakkapel dient te onderhouden is enigszins afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Zo zul je bij een dakkapel van hout meer onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren dan bij een kunststof dakkapel.

Maar er zijn een aantal basis werkzaamheden die sowieso uitgevoerd zullen moeten worden. Hierbij kun je denken aan het schoonmaken van de dakkapel alsook de ventilatieroosters met lauwwarm water. De raamrubbers zullen wanneer nodig moeten worden ingevet en ook zul je een aantal aspecten moeten controleren, zoals de afvoer van het regenwater en de dakbedekking op de dakkapel.

Een houten dakkapel zal echter ook goed beschermd moeten worden tegen de weersinvloeden door middel van een laagje verf, om zo schimmel en houtrot te voorkomen. Aan te raden bij een houten dakkapel is dan ook om deze om de vijf jaar te voorzien van een nieuwe verflaag. Eventuele Beschadigingen in het hout kun je het beste opvullen met vulmiddel en daarna mee overschilderen.

Wanneer je de dakkapel goed onderhoudt kun je de levensduur optimaliseren. Een houten dakkapel die goed wordt onderhouden kan zo tot wel 25 jaar meegaan. Een kunststof dakkapel zelfs tot wel 50 jaar.

Garantie en onderhoud

Wanneer er iets niet in orde is bij je dakkapel dan kun je hiervoor beroep doen op de garantie van je dakkapel. In de meeste gevallen wordt er zo’n 10 tot 15 jaar garantie gegeven. Het is hierbij echter wel van belang dat de dakkapel onderhouden wordt. Is dit niet het geval dan kan de garantie van de dakkapel komen te vervallen.

Je kunt voor het onderhoud ook een dakkapel specialist inschakelen. Om hierbij te besparen op kosten is het slim om meerdere dakkapel bedrijven te vergelijken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten met een dakkapel specialist. In dat geval zal de specialist je contacteren om een afspraak te maken wanneer het weer tijd is voor een nieuwe onderhoudsbeurt. Handig! Tevens zal er dan worden gewerkt met een scherper tarief worden.

Een dakkapel is een waardevolle investering voor je huis, zorg dus voor goed onderhoud zodat je maximaal gebruik kunt maken van deze ruimte uitbreiding in je woning.