Ramen en deuren

Nieuwe aanbouw? Kies je juiste kozijnen

Geschreven door admin

Kozijnen zijn onmisbaar bij het uitbouwen van je woning. Maar hoe weet je nu welke kozijnen geschikt zijn? Wil jij je raam of deur naar buiten of naar binnen laten open gaan? En wat is de meest ideale scharnierrichting voor jouw aanbouw? Zomaar een paar vragen die je je zelf moet afvragen bij het bestellen van nieuwe kozijnen. Wij vertellen jou graag waar je goed op moet letten bij het kopen van de ideale kozijnen.

Verschillende soorten kozijnen

Door alle verschillende kozijnen zie jij misschien door de bomen het bos niet meer. Wil je een “normaal” kozijn, vast glas kozijn, dubbelglas, enkel glas, draaikiepkozijnen. Ga je een stuk bij je woning aanzetten of gaat het om een bedrijfspand. Vaak wordt er bij woningbouw ander kozijnen gebruikt dan bij bedrijfspanden. In ruimtes waar de ramen niet open kunnen is het verstandig om te kiezen voor ramen met een ventilatierooster. Zo heb je toch frisse lucht in de ruimte en een goede luchtconditie.

Waar moet je op letten?

Het kopen van nieuwe kozijnen is geen dagelijkse boodschap. Kies je voor dubbelglas of enkel glas. Of kies je een kozijn zonder glas omdat je zelf ergens goedkoop glas kan kopen. Denk altijd goed aan de draairichting van ramen en deuren. En wil je nou niet dat je de scharnieren ziet zitten als je lekker op de bank zit. Kies dan voor scharnieren aan de andere kant van het kozijn, of kies voor “onzichtbare scharnieren”.

Kozijnen op maat

Een kozijn op maat laten maken is vaak de beste en goedkoopste optie. Je hebt direct de juiste maat en hoeft later geen dingen meer aan te passen. Wanneer je kiest voor maatwerk dan kies je voor zekerheid. Wist jij dat je vandaag de dag makkelijk kozijnen op maat kan bestellen? Dit doe je door een online configurator. Je vult al jouw wensen in, zoals de hoogt, breedte, soort glas, vakverdeling enz. Je kan zelfs kiezen op welke dagdeel de kozijnen bij jou bezorgt worden.