Keuken

Uniek keukenblad op maat voor je Ikea keuken

Geschreven door admin

Een Ikea keuken is een goedkope en degelijke oplossing voor een nieuwe keuken. Echter, de keuze voor het uniek en eigen maken van je keuken is beperkt. Toegegeven, er zijn vele combinaties te maken qua kleurstelling en afwerking. Maar de achilleshiel van de Ikea keuken is het keukenblad. De standaard werkbladen van Ikea zijn vaak van laminaat, in tegenstelling tot de wens van veel consumenten die steeds meer een duurzamer werkblad voor hun keuken willen. Ikea heeft wel andere materialen, maar de keuze aan variatie, afwerking en persoonlijke wensen laat te wensen over.

 

Verrijk je keuken met een natuursteen aanrechtblad

Heb je een Ikea keuken of heb je er één op het oog, dan kan bovenstaand probleem je bekend in de oren klinken als de standaard Ikea werkbladen je niet kunnen bekoren. Is dit het geval dan is de flexibiliteit van de Zweedse meubelgigant een meevaller, want het is ook mogelijk om hier keukens zonder keukenbladen te bestellen. Op deze manier kun je zelf een keukenblad uitkiezen. Wanneer men geen keukenblad van laminaat of hout wenst kom je al snel op natuursteen. Natuursteen aanrechtbladen kun je in vele soorten en maten bestellen bij een goedkope speciaalzaak op het gebied van keukenwerkbladen.

 

Soorten natuursteen aanrechtbladen

De populairste soort natuursteen is graniet. Dit is een organisch materiaal waar de nerven van de steensoort in terugkomen, omdat werkbladen direct uit een massief stuk graniet worden gehaald. Dit maakt van elk granieten werkblad een uniek blad. Een keukenblad van terrazzo is ook een materiaal met een natuurlijke warme uitstraling. Terrazzo wordt dan ook op een ambachtelijke manier gemaakt.

 

Strakke, moderne werkbladen die van meerdere soorten natuursteen en elementen zijn gemaakt en samen worden geperst, zijn composiet en keramiek. Composiet is erg flexibel qua kleuren en afwerkingen, de keuzes zijn eigenlijk oneindig met dit materiaal. Doordat de bladen zijn samengesteld van meerdere elementen zijn geen natuurlijke steennerven zichtbaar, wat het strakke bladen maakt met een moderne uitstraling. Keramiek is het hardste natuursteen wat volledig vlekbestendig en hittebestendig is. Ben je een intensieve gebruiker van de keuken, dan is keramiek de perfecte keus.