Badkamer en toilet Verbouwen

De badkamer verbouwen of renoveren

Geschreven door admin

De badkamer is een speciale ruimte in het huis die vooral in de basisbehoefte van persoonlijke hygiëne voor de bewoners voorziet. Daarnaast is sinds enige tijd ook meer en meer aandacht voor het inrichten van de badruimte als een plek voor opleving en onthaasten. De manier waarop u uw badruimte inricht dient dan ook uw persoonlijke smaak, stijl en uw behoefte aan persoonlijke hygiëne te weerspiegelen. Een wat kleinere badkamer kan veel van de verbouwing profiteren door deze zoveel als mogelijk de look en feel van een grotere ruimte mee te geven. Natuurlijk is dit slechts een optische illusie die niet strikt noodzakelijk is, maar door er bij het ontwerpen op te letten kunt u uiteindelijk de badkamer met dezelfde inspanningen tot een stijlvolle ruimte inrichten die voorzien is van de juiste functionaliteiten. Het decoreren van een gezellige en uitnodigende plek hoeft overigens niet duurder uit te pakken en staat zelfs los van de mogelijkheid om te shoppen voor aanbiedingen van badkamermaterialen en tegels. Om zeker te stellen dat deze losse materialen ook bij elkaar passen kunt u ook online zoeken naar een 3D weergave van complete badkamer aanbieding met een douche, toilet, badkamermeubel en accessoires. Daarvan weet u zeker dat deze in stijl en uitstraling goed met elkaar matchen. Als u een badkamerrenovatie van een wat kleinere ruimte aan het plannen bent kunt u hier het meeste uit halen door te letten op de volgende zaken:

Spiegels toevoegen

In elke badkamer is het aanbrengen van een spiegel of spiegelkast boven de wastafel een noodzaak om u te assisteren bij het dagelijkse ritueel. Het toevoegen van een grote spiegel aan de wand kost geen vloerruimte en zal een briljante visuele illusie van een ruim interieur creëren. U kunt ook het installeren van een badkamermeubel met een spiegel of een spiegelkast overwegen en de extra grote spiegel op de wand er tegenover aanbrengen voor nog meer effect. Spiegels creëren een luchtige en heldere sfeer in ieder toilet- of badkamerinterieur.

Kies de juiste tegels en kleuren.

Kleuren hebben een grote invloed op het ontwerp en de inrichting van uw badkamer. De kleur van de tegels bijvoorbeeld kunnen een kleine ruimte een ruimere beleving geven dan in werkelijkheid aanwezig is. Onthoud altijd dat lichtere tinten beter zijn en de neiging hebben om de ruimte openheid te verlenen. Maak het functioneel en comfortabel door functies in het ontwerp toe te voegen zoals nisjes voor handdoeken of voor zeep en shampoo in de douche. Een spiegelkast biedt ook veel opbergruimte, net zoals de ruimte onder de wastafel of onder het badkamermeubel. Hier kunt u een klein krukje plaatsen met daarin kleine planken of laden waardoor ook opbergruimte ontstaat.

Gebruik voldoende verlichting.

Verlichting is een belangrijke factor die van belang is bij het renoveren van het gehele interieur. Voldoende verlichting die assisteert bij het scheren, opmaken of tandenpoetsen is bekend, maar over het toevoegen van extra (dimbare) lampen als sfeerverlichting wordt vaak onvoldoende over nagedacht. Sfeer creëren voor als u in de douche of het bad ligt is namelijk ook belangrijk. Dit is eventueel nog verder te versterken door het toevoegen van lichttherapie in de douche of, vaak in combinatie met een whirlpoolsysteem, aan het ligbad. Het belang van lichtpunten op de juiste plek en het juiste aantal wordt nog meer van belang indien er geen natuurlijk daglicht in de badkamer naar binnen komt.

De juiste installatiematerialen

Om het onnodig ophogen van de vloer of het verdikken van de wanden te voorkomen is het gebruik van de juiste en weldoordachte installatiematerialen van belang. Ook voorkomt het gebruik van installatiematerialen met gegarandeerde kwaliteit, zoals Henco perskoppelingen en buis voor het eenvoudig aanleggen van waterleidingen in de badkamer of toilet, dat er naderhand mogelijk problemen ontstaan met lekkages. Flexibiliteit gegarandeerd door het handmatig buigen van de Henco buis en het knellen van de Henco knelkoppelingen en aansluitpunten voor de kranen van het bad, douche en de wastafel. Een ander voorbeeld is de sprongbocht van Geberit die in de smeervloer wordt ingekapt om de toiletafvoer naar ahcteren te verplaatsen bij het gebruik van inbouwreservoir en hangtoilet. Dit inbouwreservoir kan ook een erg klein hoekinbouwreservoir van Grumbach zijn dat, in combinatie met een verkort wandcloset, voor veel ruimtewinst in de badkamer of toilet zorgt.