Interieur

Landelijk interieur

landelijk interieur
Geschreven door admin

Landelijk wonen is een interieurtrend die de afgelopen jaren erg populair is. Bij het landelijk interieur wordt er als het ware het gevoel van het platteland gecreëerd. Kenmerkend voor het landelijk interieur is dat er veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Het landelijk wonen kan eigenlijk worden gezien als het tegenovergestelde van een strak en modern interieur.

Mensen die een landelijke interieur naleven, proberen de natuur dichterbij te halen en hierdoor ook een gevoel van rust en vrijheid weten te creëren. Naarmate het dagelijks leven drukker en drukker wordt, wordt het landelijk interieur een plek om uit te rusten. Een thuis waar je heerlijk kunt genieten van warmte, sfeer en rust.

Wat zijn de kenmerken van een landelijk interieur

Ondanks dat er een vrije interpretatie van landelijk wonen is, en iedereen zijn eigen invulling geeft aan zijn of haar landelijk interieur zijn er wel enkele eigenschappen die kenmerkend voor een landelijk interieur zijn.

Natuurlijke materialen

In een landelijk interieur wordt veelal gebruik gemaakt van pure natuurlijke materialen. Dat zijn materialen die zonder industriële bewerkingen direct vanuit de natuur in het interieur toepasbaar zijn. Veel voorkomende materialen zijn hout, steen, linnen, katoen en dierenvachten waaronder voornamelijk schapenvachten en koeienhuiden.

Kleurgebruik in het landelijk interieur

Ook bij het kleurgebruik van een landelijke inrichting wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, zoals bruin, grijs en zwart. Deze natuurlijke kleuren worden vaak afgewisseld met wit, creme geel en pasteltinten zoals pastel groen of blauw.

Gebruik van oude landelijke voorwerpen en accessoires

Bij vele landelijke interieurs worden er oude gebruikte voorwerpen als woonaccessoires gebruikt. Vaak krijgen gebruiksvoorwerpen van vroeger een nieuwe decoratieve functie. Denk aan e-maille kannen, melkflessen of een gietijzeren vergiet dat wordt gebruikt om bloemen in te planten

Toe te passen in de gehele woning

Een landelijk interieur kan men vrijwel in elke ruimte van de woning toe passen. Zo zijn er allerlei prachtige ontwerpen voor landelijke badkamers. Landelijke slaapkamers met rustieke meubels en kleden van schapenvachten op de vloer of over het voeteneind. Ook landelijke keukens zijn erg in trek. Grote keukenspecialisten zoals bijvoorbeeld Bruynzeel Keukens bieden zelfs landelijke keukens aan in hun assortiment.

Natuurlijk wordt de woonkamer vaak als het visitekaartje van de woning gezien, daarnaast is het ook de plek waar het hele gezin samenkomt. Deze ruimte moet dus gezelligheid en sfeer uitstralen. Dat is bij een landelijk interieur geen probleem! De nostalgische voorwerpen nemen je direct mee en natuurlijke producten zoals een koeienhuid vloerkleed of een schapenvacht kussen zorgen direct voor een warme gezellige sfeer.