Verbouwen

Underlayment platen gebruiken in huis

Bij het plaatsen van een dak op uw woning of het leggen van een vloer in huis maakt men doorgaans gebruik van underlayment platen. Deze underlayment platen kunnen dienen als een vloerplaat of bijvoorbeeld als dakbeschot bij dergelijke verbouwingen aan uw woning. Deze platen zijn in verschillende diktes te bestelen op internet, waarbij het van diverse factoren afhankelijk is welke platen het meest geschikt zijn. De meest gebruikelijke diktes voor underlayment platen zijn 9 mm en 18 mm. Hierbij doen de 9 mm underlayment platen vaak dienst als een tijdelijke oplossing. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn voor het tijdelijk dichtmaken van raamkozijnen in uw woning. Ook kunnen deze platen gebruikt worden voor bijvoorbeeld een voorzetwand.

Verschillende soorten underlayment platen

De underlayment platen worden niet alleen in verschillende diktes aangeboden, maar ook in verschillende soorten. Zo zult u bij het bestellen van underlayment platen onder meer tegen een “topfloor”, een “radiatafloor”, een “brazifloor” en een “tebofloor” aanlopen. Het verschil zit hierbij met name in de toepassing waarvoor de platen gebruikt worden. Zo zijn bepaalde platen specifiek bedoeld voor toepassingen binnen woningen, terwijl andere platen ook buiten de deur gebruikt kunnen worden. Het is raadzaam om u hier vooraf over te laten adviseren, zodat u precies weet welke underlayment platen u nodig heeft voor uw toepassingen.

Online underlayment platen bestellen

Er zijn verschillende mogelijkheden om underlayment platen te kopen voor de klussen tijdens een aan- of uitbouw van uw woning. In veel bouwmarkten kunt u de underlayment platen zelf los kopen en ophalen. Fijner is het echter als de platen bij u thuis worden afgeleverd, gezien het formaat van de underlayment platen. Een van de webwinkels die onder andere gespecialiseerd is in het aanbieden van deze platen is Pontmeyer. Kijk eens op hun website voor meer informatie over de verschillen tussen underlayment platen en de mogelijkheden om deze voor uw aan- of uitbouw te bestellen.