Uncategorized

Bouwtechnische keuringen vergelijken

Geschreven door admin

Het is eindelijk zover, je hebt besloten om een huis te gaan kopen. Je hebt een eisen- en wensenlijstje opgesteld, bent op Funda gaan zoeken naar huizen en hebt uiteindelijk je oog laten vallen op het voor jou ideale huis. Nu breekt een spannende tijd aan. Want is het huis wel alles wat je wilde? Is het wel zo ideaal als je nu denkt, of mankeert er nog het een en ander aan? En als er nog wat aan mankeert, wat voor onkosten kun je dan verwachten? En kun je deze onkosten wellicht nog in mindering brengen op de aankoopprijs?

Wat is een bouwtechnische keuring?

In dit stadium van je aankoop is een bouwtechnische keuring precies wat jij nodig hebt. Een bouwtechnische keuring betekent dat het huis wordt onderworpen aan een kritische blik door iemand die daar veel ervaring in heeft en die veel kennis van zaken heeft. Deze persoon gaat dan voor jou kijken hoe het huis bouwtechnisch in elkaar zit. Zijn er nog gebreken? Wat zijn de te verwachten kosten voor reparatie en onderhoud, zowel nu als in de toekomst? De bouwtechnische keuring resulteert in een bouwtechnisch rapport.

Voordelen van een bouwtechnische keuring

Het bouwtechnisch rapport kun je op verschillende manieren in jouw voordeel gebruiken. Allereerst kan het van pas komen wanneer prijsonderhandelingen aan de orde zijn. Met een bouwtechnisch rapport sta je sterker in je pogingen om nog wat van de prijs af te halen. Daarnaast kan het rapport ook de duidelijkheid bieden om te besluiten af te zien van de koop. Ook heb je met een dergelijke grote aankoop een onderzoeksplicht. Met een bouwtechnische keuring voldoe je meteen aan je onderzoeksplicht.

Doe vergelijkend onderzoek

Wanneer je een bouwtechnische keuring wilt, hoef je niet de eerste de beste aanbieder te nemen. Kijk eens rond welke er zijn en vergelijk ze goed. Bekijk de verschillende voorbeeldrapporten, zodat je kunt kennismaken met het jargon en kunt zien hoe uitgebreid ze zijn. Vergelijk prijzen en kijk vooral ook naar de ervaringen van andere afnemers. Hiervoor zijn speciale vergelijkingssites beschikbaar. Zo kom je erachter welke aanbieder het best bij jouw behoeftes past.