Dakdekker Uitbreidingen

Hoe plaats ik een houten dakkapel?

Geschreven door admin

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van een dakkapel of wil je toch liever zelf plaatsen? Het plaatsen van een houten dakkapel hoeft niet lastig te zijn. Toch kiezen veel mensen voor de moeilijkste weg. Wat kun je het beste doen als je een houten dakkapel wilt gaan plaatsen?

Zelf doen

Ben jij een handige Harry en heb je verstand van het plaatsen van houten dakkapellen? Als je een beetje doorwerkt kun je dit binnen één dag doen. Volg hiervoor het volgende stappenplan.

  • In Nederland zijn de regels voor het hebben van een dakkapel vrij streng. Soms heb je bijvoorbeeld een vergunning hiervoor nodig. Zoek dus eerst uit of dit het geval is.
  • Voorbereiding is een belangrijk aspect voor het plaatsen van een houten dakkapel. Zorg ervoor dat alles voorafgaand aan de werkzaamheden goed is opgeruimd zodat er geen ongelukken gebeuren.
  • Maak een klein gat in het dak. Monteer vervolgens de houten dakkapel, die meestal kant en klaar wordt geleverd. Deze moet op het dak worden getild en vastgetimmerd. Hiervoor is een kraan nodig.
  • Werk na het monteren worden de randen af zodat er geen water en wind doorheen komt.
  • Als laatste werk je de binnenzijde goed af.

Een specialist zoeken

Je kunt ervoor kiezen om zelf een houten dakkapel te plaatsen als je veel vrije tijd en twee rechterhanden hebt. Als je niet handig bent en het niet aandurft om op een schuin dak met het Hollandse weer een dakkapel te plaatsen kun je ook een specialist zoeken. Het voordeel van een specialist is uiteraard de tijd en de kwaliteit. Daarnaast kun je ook flink besparen op de kosten.

Laat je liever een houten dakkapel plaatsen?

Neem dan contact op met de specialisten van Janssen Dakkapellen. Zij helpen je dan verder naar het zoeken van een geschikt en betrouwbaar dakkapelbedrijf. Het enige wat je hoeft te doen is contact op te nemen en een reactie af te wachten. Vervolgens krijg je een overzicht met offertes waaruit je een geschikte organisatie kunt zoeken die aan jouw wensen voldoet.