Verbouwen

De ultieme precisiemeting; 3D laserscanning

3D laserscanning is een techniek die de laatste jaren een enorme groei en ontwikkeling heeft doorgemaakt. In verschillende sectoren is het goed kunnen meten van objecten of gebouwen een essentieel onderdeel van de projecten die ze uitvoeren. 3D laserscanning is een nauwkeurige manier om deze metingen uit te voeren. Het is niet alleen de ultieme precisiemeting, maar het scheelt vaak ook tijd en geld en is daarom de meest efficiënte manier van meten. Steeds meer bedrijven en professionals hebben de voordelen van 3D laserscanning al ontdekt.

Leap 3D is een bedrijf dat zich bezig houdt met 3D laserscanning. Leap 3D heeft de nodige kennis en ervaring op het gebied van laserscanning en is de kenner op het gebied van 3D laserscanning. Ze bieden producten en diensten aan op het gebied van laserscanning. Op hun website https://www.leap3d.eu/ kun je een kijkje nemen om wat meer te weten te komen over 3D laserscanning en wat de voordelen zijn van 3D laserscanning.

3D laserscanning, precisiemeting, hoe werkt dat?

Met 3D laserscanners kun je meten in 3D. Het meten in 3D heeft als voordeel dat het visueel een goed beeld kan weergeven. Het is daarbij ook een erg nauwkeurige meting waardoor je exact meet wat je moet meten. Je kun een project, dat kan zijn een gebouw of ander object, inmeten en daarmee aan de slag gaan. Je hoeft dan dus niet elke keer opnieuw te meten omdat de 3D meting nauwkeurig is en een goed beeld geeft van het object wat je hebt gemeten. Een precisiemeting is efficiënt omdat het nieuwe metingen overbodig maakt en de meting zelf is relatief gezien minder kostbaar. Je maakt namelijk geen gebruik van grote, ingewikkelde apparaten die mogelijk ook in de weg staan van andere werkzaamheden die op het terrein plaatst vinden.

3D laserscanning en puntenwolk

3D laserscanning is vooral goed van toepassing als je grote complexe gebouwen moet inmeten. Om alles goed te kunnen meten en ook de ronde vormen daarin mee te kunnen nemen, is een 3D meting een uitkomst. Alleen is voor vele 3D laserscanning nog erg ingewikkeld. Het eindproduct van 3D laserscanning is een puntenwolk. Een puntenwolk bestaat echter uit heel veel data en niet alle computers kunnen al die data aan.

Leap 3D zorgt er daarom voor dat de eindproducten die ze leveren een uitgedunde puntenwolk is. De puntenwolk is dan niet als één geheel maar opgedeeld in delen zodat het behapbaar is en ook de data beter verwerkt kan worden. Ook kan Leap 3D de oorspronkelijke grote puntenwolk met je doornemen en op basis daarvan een andere eindproduct maken die wel te begrijpen is en je verder kan helpen bij het project. De computers van Leap 3D kunnen uiteraard wel de enorme data aan en Leap 3D kan daarom ondersteuning bieden bij het leveren van een eindproduct dat bij jouw bedrijf of project past. Kijk op https://www.leap3d.eu/nl/diensten/1/3d-laserscanning voor de mogelijkheden om ook jouw projecten in te meten of informeer naar de mogelijkheden die Leap 3D je te bieden heeft.