Tuin

Gaat u voor modern of klassiek?

Geschreven door admin

Een moderne of klassieke tuin zijn twee uitersten van elkaar. Modern wordt gezien als meer van deze tijd maar klassiek is een tijdloze stijl. Waar houdt u het meest van en hoe kunt u deze sfeer creëren?

Echte klassiekers

Een echte klassieker vind ik de houten tuinmeubelen. Ze geven je direct warm gevoel wanneer je de tuin in loopt. Dat komt door de kleur van het hout. Beige en bruine kleuren zijn een must voor een klassieke tuin. Teakhout krijgt in de loop der jaren een mooie natuurlijke grijze tint. Ook deze grijzige kleur geeft uw tuin een klassieke draai. Hout in combinatie met witte hortensia’s zorgen ervoor dat uw tuin er gezellig en fris uit ziet. Naast hout behoort vlechtwerk ook tot een echte klassieker. Een houten tuintafel met stoelen van vlechtwerk is een leuke combinatie.

Moderniseer uw tuin

tuinHoudt u meer van strakke lijnen en moderne kleuren? Dan kunt u uw tuin met handige tips moderniseren. Wit, grijs en zwart zijn kleuren die vaak worden gebruikt in een moderne tuin. Om de gezelligheid te behouden kiest u naast deze hoofdkleuren ook een andere kleur om mee te combineren. Daardoor behoud het zijn kracht en voelt de tuin warm aan. Om het af te maken zullen planten de uiteindelijke sfeer bepalen. In een moderne tuin is de keuze in beplanting reuze. Veel groen, strakke hagen en buxus zorgen voor een goede balans tussen de meubelen en het contact met de tuin. Een persoonlijk favoriet is de vierkante witte plantenbak, met allerlei leuke lavendel planten erin.

De vloer is een bepalende factor in uw tuin. Hiermee kunt u meteen een sfeer creëren. Denk bij een moderne vloer aan donkergrijze of beige tegels. Deze kleuren zijn tijdloos en goed te combineren met verschillende stijlen. Door een wat donkere tegel te kiezen ziet u minder snel vlekken op de vloer. Hoe groter de tegel is die u kiest, hoe groter uw tuin lijkt.

Decoratie tips

Door decoratie te gebruiken in uw tuin kunt u uw tuin personaliseren. Denkt u bijvoorbeeld aan leuke sierkussens voor op de loungebank of een zitkussen in uw stoelen aan de tuintafel. Vuurkorven en kleine gashaarden zijn vooral voor ’s avonds  gezellig en natuurlijk lekker warm. Grote plantenbakken en potten geven een ruimtelijk gevoel. En vooral in de winterperiode kunnen de lichtjes en kaarsen niet ontbreken. Voor een wat klassiekere tuin zijn gietijzeren potten erg leuk en bijpassend in de sfeer.