Verbouwen

Veranda zonwering

Geschreven door admin

Veranda’s en overkappingen worden steeds vaker uitgevoerd met een transparant dak zoals glas of kunststof. Dit materiaal heeft als voordeel dat de eerste en laatste zonnestralen worden opgevangen. Zodoende in het voor- en na-jaar een heerlijk zonnig en warm plekje bij of aan uw woning. Dit geldt natuurlijk ook voor het eerste of laatste beetje zon van de dag. 

Op deze manier is een veranda een ideaal plekje om het buitenseizoen te verlengen. 

Nadelen transparante overkappingen

Het nadeel dat kleeft aan ene transparante overkapping is overduidelijk. In het geval van (extreme) hitte warmt de ruimte onder de overkapping flink op. Wanneer de temperatuur te veel op loopt in het natuurlijk niet meer fijn vertoeven onder de veranda of overkapping. 

Zonwering simpel en effectief

Het is mogelijk om de zonwering onder het dak of boven op het dak te plaatsen. 

Door het plaatsen van op maat gemaakte zonwering boven de veranda is het goed mogelijk om lichtinval en zon te reguleren. Door de zonwering boven de veranda te plaatsen en niet erbinnen wordt een maximaal effect behaald op het gebied van zonwering en warmte vermindering. De zonwering volgt de vorm en hellingshoek van het dak zodat het als één geheel over komt. Uiteraard is het mogelijk om de zonwering weer op te bergen in een cassette aan de muur. Het oprollen en afrollen gebeurt door middel van een elektrische bediening onder de veranda. 

Op het moment dat u kiest voor een binnen-zonwering heeft u minder effect op het gebied van isolatie. Echter kunt u wel kiezen voor een lichter materiaal wat de kosten weer ten goede komt. Tevens wordt een binnen zonwering (ook wel onder zonwering genoemd bij een veranda) door veel mensen als “knus” en “gezellig” ervaren. Door de grote keuze in dessins en materialen kunt u de zonwering laten aansluiten bij uw eigen stijl en inrichting. 

Veranda zonwering zorgt er dus voor dat u de warmte onder uw veranda of overkapping beter kunt reguleren. Daarnaast worden tevens de UV stralen gefilterd. Hierdoor gaan meubels en accessoires langer mee en voorkomt u verkleuring.