Tuin

Tuininspiratie: Schuttingen

Geschreven door admin

Veel mensen denken bij een schutting aan een paar betonpalen met daartussen een paar planken hout, maar een schutting kan veel meer zijn dan dat! Je hebt vele soorten, maten en materialen met elk een andere uitstraling. In deze blog geef ik je een paar voorbeelden ter inspiratie.

Kokos schutting

Niet het eerste waar je aan denk als je op zoek bent, maar een kokos schutting is erg populair. Dit komt door de natuurlijke uitstraling van kokos. Kokos is duurzaam en uitermate geschikt om klimplanten op te laten groeien.

Hardhouten schutting

Een ‘standaard’ schutting is gemaakt van grenen of vurenhout, maar je hebt ook hardhouten schuttingen. Een hardhouten schutting is vele malen duurzamer en heeft een totaal andere uitstraling dan vuren of grenen. Daarnaast is hardhout erg goed te combineren met bijvoorbeeld een steenmotief.

Natuurstenen schutting

Waarschijnlijk niet het eerste waar je aan zult denken maar veel mensen zijn positief verrast als ze zien hoe mooi een natuurstenen schutting kan zijn. Naast de uitstraling die het heeft een schutting van natuursteen nog meer voordelen, namelijk:

  • Stormbestendig; de schutting is zwaarder en steviger waardoor deze minder gevoelig is voor wind.
  • Duurzaam; een natuurstenen schutting is erg duurzaam en gaat veel langer mee dan een houten schutting
  • Onderhoudsarm; je hebt geen tot zeer weinig onderhoud.

Meer inspiratie?

Zoals je hierboven hebt gelezen is er veel meer mogelijk met een schutting dan je waarschijnlijk had gedacht. Wil je graag meer inspiratie op doen? Kijk dan eens op de website van schuttingwinkel.com. Zij hebben een uiteenlopend aanbod en een showtuin waar je veel schuttingen en tuinafscheidingen kunt bekijken.