Tuin

De 3 tuintrends van 2017

Geschreven door admin

We hebben nog even te gaan maar, de zomer en daarmee het tuinseizoen zit er weer bijna op. Veel mensen zijn in de tuin aan de slag geweest en wij zagen een paar interessante tuintrends die we graag met jullie delen!

Trend 1: De energieke tuin

De energieke tuin is één van de trends die wij hebben gezien in 2017. Er wordt gesproken over de energieke tuin, omdat het volgens Tuinbranche voortkomt uit het belang van vitaliteit, sport, bewegen en wellness. De gedachtegang is dat je moet kunnen relaxen in je tuin maar dat het tegelijkertijd ook een plek van inspanning kan zijn. De tuintrend heeft dan ook veel ronde vormen en sportelementen. Denk aan strepen, stippen, rechte lijnen zoals je deze op een sportveld ziet. De trend gaat goed samen met opvallende kleuren in de tuin. Recent nog zag ik op VTwonen het perfecte voorbeeld:

Trend 2: One with nature

Deze trend zien we bij de echte natuurliefhebber die graag een plekje heeft om zich terug te trekken en te relaxen. De trend gaat in tegen de moderne strakke lijnen en draait om de natuur zijn gang te laten gaan. We zien dan ook veel organische vormen terug in deze trend. Hoe mensen deze vormen terug laten komen, is erg verschillend. In de ene tuin zien we een zithoek omringt door prachtige struiken en bij de ander zien we veel (kleine) bomen terug.

Trend 3: Blokhutten en tuinhuisjes

In 2016 waren veranda’s en overkappingen een duidelijke trend maar dit jaar zijn de blokhutten en tuinhuisjes weer aan de beurt. Verrast? Dat waren wij niet! Een blokhut of tuinhuis is erg praktisch en voor veel doeleinden te gebruiken. Het meest gebruikelijke materiaal voor blokhutten en tuinhuisjes is hout. Hout zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling in je tuin en past in bijna elke omgeving of het nou modern of klassiek is! Vanwege de verschillende wensen is er grote vraag naar een blokhut of tuinhuis op maat.

Conclusie tuintrends

Kortom valt te zeggen dat 2017 een uiteenlopend jaar is qua tuintrends. Kort samengevat zien we dat mensen graag opvallende kleuren gebruiken maar ook een rustgevende plek willen hebben om even bij te komen.